Festival Al Ras (Bluegrass & Old time)



Cartell de l'edició del 2009. Nota enviada per: Lluís Gomez

10 anys de mostrar música Bluegrass, old-time, acústica i folk. Al ras, al descobert, a cel obert, amb la filosofia de donar a conèixer tant solistes i grups locals com vinguts de fora, amb la intenció de poder gaudir d’aquesta manera de comprendre la música i la vida. 10 anys de lluita i de col•laboració desinteressada de moltes persones que han fet possible deu edicions de Festival. 10, com els dits de les dues mans, necessaris p er a tocar instruments musicals, saludar-se, fer una abraçada, ajudar...

Dia: 19 de novembre de 2011
Hora: a partir de les 18:00h
Lloc: Centre Cívic El Paniquet - C/Can Flequer, 25 - Mollet del Vallès

Programa d'actuacions:
18:00 - TONI GIMÉNEZ
Cantant professional per a nenes i nens, cantant de folk per a adults, músic i compositor alhora que doctor en pedagogia. Ha publicat 122 discos i 48 llibres i cançoners. Ha escrit conjuntament amb Lluís Gómez el que es considera el primer manual de banjo en castellà i en català: “Manual d’iniciació al banjo de 5 cordes”. En aquesta ocasió, interpretarà dos temes instrumentals (un a la guitarra, en l’estil fingerpicking, i un altre al banjo, en l’estil frailing) i cantarà una curta i fàcil cançó que ha escrit per a la celebració del desè aniversari del festival.

18:30 - TIN HORN HANK
Tin Horn Hank són quatre escocesos i un anglès que canten i toquen la guitarra, el banjo, la mandolina, el violí i el contrabaix. El grup toca música old time i bluegrass (una versió acústica de la música country de les muntanyes del sud dels
Estats Units). Tenen algun tema propi en el seu repertori i alguna cançó amb un toc de ragtime i de música celta.

19:10 - BOOTY HUNTERS
L’any de la seva creació, 2011, The Booty Hunters han modelat un estil personal de tocar country i bluegrass: Xavi pren nota a Nashville de les noves tendències fosques de Wayne "The Train" Hankok, Those poor bastards o The Legendary Shake Shackers amb qui mantenen el contacte després d’obrir el seu últim concert a Barcelona. Tampoc volen oblidar les seves arrels, ja que se senten identificats amb tot allò patriòtic. El Pelos, El Payo Juan Manuel o Toni, el Gitano; així, doncs, neix un estil que esperem que duri molts anys. The Booty Hunters és Garrulograss.

19:40 - 40 min break

20:20 - FRED SIMON & BBB
Fred Simon és un banjista francès que lidera la banda Camel Ride. Juntament a Jean Marie Redon, és una de les primeres figures del banjo a França i a Europa. Estarà acompanyat de la BBB i, junts, ens oferiran un repertori de temes de composició
pròpia.

La Barcelona Bluegrass Band (BBB) està liderada por Lluís Gómez i Joan Pau Comellas, la BBB combina el bluegrass amb el blues, la música irlandesa i el jazz. Han participat en festivals a Europa i als Estats Units. La banda presenta el seu nou àlbum, Old-Time Blues, en el que col·labora el prestigiós banjista americà Tony Trischka.

21:00 - TRAE & JAMIE LYNN BUCKNER & ANTHONY HANNINGAN

Trae i Jamie Lynn Buckner arriben des de Morgantown, West Virgina, al bell mig dels Apalatxes. Són integrants del grup de bluegrass The Hillbilly Gypsies. Jamie Lynn és una dona menuda d’una veu portentosa, gairebé baríton, amb una projecció i força poc comú en aquest estil musical. Trae Buckner, el seu marit, és productor i tècnic de so, propietari d’un estudi de gravació des d’on, a més a més d’enregistrar els tres àlbums editats dels Hillbilly Gypsies, promociona alguns cantants i músics locals, de la zona on viu.

Anthony Hannigan (mandolina i veu) és el campió nacional 1999 de mandolina de la seva
àrea local i ha estat tocant música bluegrass d’ençà dels quatre anys. Anthony ha estat involucrat en projectes discogràfics i d’artistes importants, durant anys. A més a més, toca el banjo, la guitarra i el violí. Es la inspiració i l’escriptor de la majoria de la música original de la banda Hickory Project.

22:00 - JAM FINAL


Aquest vídeo mostra un moment de l'edició de l'any 2009.




Més informació sobre Al Ras Bluegrass & Old Time Festival al web http://www.alras.es, o a la pàgina de l'acte a Facebook.


Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... )

Comentaris

Entrades populars