VII Barna Linedance


VII Barna Linedance
Nota enviada per: Xavier Badiella


VII BARNA LINE DANCE
Per: Xavier Badiella


Altre cop tornà aquesta veterana competició catalana. En aquesta ocasió es desenvolupà a la població de Segur de Calafell en unes instal·lacions força còmodes tant per a competidors com per al públic en general.

La pista era de fusta, cosa que és d'agraïr a l'hora de ballar; els vestuaris suficientement amplis per no haver d’amuntegar-se a l'hora de canviar de vestimenta; el públic ben assegut per no haver de cansar-se amb esperes innecessàries; total, que el lloc escollit cobria amb escreix les necessitats d’un esdeveniment com aquest.

Dissabte 13 de Març del 2009, a les 10 del matí s'obriren les portes del Pavelló a Segur de Calafell. Un matí amb classes tant de coreografies noves com de tècnica de ball; els interessats ompliren la sala adjunta al pavelló.

En Francesc Jaimez fou l’encarregat de fer el primer Workshop, ensenyant les seves coreografies “Heroe” i “Around the Christmas Tree”. El seguí en Miquel Menendez amb una interessant classe sobre la tècnica del Vals. La Cinta Larrotcha els seguí enssenyant la seva coreografia “Breaking”. També n'ensenyà dues més, la Mambo Mambo i la Rhumba Way. Finalment, la Gemma Golobardes aprofità per ensenyar el ball “Double Shuffle” per introduir la tècnica de la Polka. Aquestes activitats es perllongaren fins a la una del migdia.

A la tarda cap a les 15:30 començà la competició pròpiament dita. Amb els primers sons de la música d’escalfament dels Honky Thonk (35) es podria dir que ja estàvem de ple en la competició. Cal fer una serie d’eliminatòries per a les dones de la categoria “Silver” doncs fou on hi hagué més inscrits.

Es van anar succeint les diferents categories tant per edat com per dificultat. Aquest any ha encetat la categoria de Honky Thonk AB (10) per als més pricipiants de tots, que de moment ha tingut una bona acollida.

Cap a 2/4 de cinc van finalitzar els de ball social. Una brillant actuació de la jove parella formada pel Tarragoní Aaron Diaz i la Lanzarotenya Alba Betancourt (que aconseguiren un meritori tercer lloc en el campionat d’Europa de Torremolinos amb un Rock and Roll fantàstic) amenitzà la festa. Va seguir una estoneta de ball lliure per a gaudi del tot el públic.

Seguí la competició amb el Line Dance Country. Les categories de Newcomer i Novice es succeeiren a la pista. Els Newcomer (29) arrel dels nous canvis, nomes havien de ballar dues coreografies el Lilt i l’Smoth; els Novice (17), però, havien de fer els tres balls que els corresponen sense la possibilitat de canvi de vestuari, doncs els ballaren tots tres seguits, Lilt,Smoth i Rise & Full, cosa que es va fer un xic feixuga pels participants que acabaren força esgotats.

Un parèntesi de ball lliure donà pas als Intermidiate (2), Advanced (2) i Partner (1). Va seguir una altra exhibició de la jove parella Aaron i Alba (ambdós de 13 i 12 anys). Dos equips de ProAline de Mallorca i Ripollet disputaren en aquesta categoria.

A 2/4 de set de la tarda s’inicià la competició de Free Style, altre cop amb les categories de Newcomer i Novice. Els uns van fer el Cuban i el Funky mentre que els darrers seguiren amb les tres coreografies de Cuban, Funky i Novelty.

La competició s’allargà fins gairebé les vuit del vespre. Després d'una presentació de la coreografia “Aaron Dance” per part del grup de Ripollet amb l’Aaron Vila al capdavant hi hagué la final del ProAline. Finalment una actuació del grup “Ilovenys” de Palafrugell conclogué aquesta vetllada.

El repartiment de premis fou el punt i final a l’edició d’aquesta veterana competició catalana amb una bona participació tant de concursants com de públic en general. Només em resta felicitar als guanyadors i a l’organització per la tasca realitzada. Esperem retrobar-nos l’any vinent amb el mateix entusiasme que aquest.



(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... Si voleu enviar cartells, és preferible que els envieu en format imatge o PDF, no en format Word)

Comentaris

Entrades populars