Maresme Country , el Popotitos de Mataró

Maresme Country , el Popotitos de Mataró

Crònica d'Antonio Mora Vergés

L'autocar havia sortit de Terrassa a les 16,00, els de Castellar del Vallès, ens esperàvem davant de l' Institut; el tema de la xerrada era aquesta anada a Mataró per correspondre a les moltes vegades que els amics del Country de Premià ens acompanyen en les ballades de Castellar del Vallès, Sentmenat , Terrassa i altres poblacions del Vallès Occidental.

L'autocar de l'empresa Mesa, conduit pel bon amic Pedro, arribava puntualment a les 16,30; anàvem un total de 34 persones; el tràfic en aquesta hora de la tarda era molt fluid, i abans de les 17,30 ens deixava al Port de Mataró.

Maresme Country , el Popotitos de Mataró

El Popotitos és un local dissenyat expressament per ballar-hi country; el terra és de fusta, l'habitacle te bona sonoritat, una il•luminació adequada i el mobiliari bàsic per a sentir-nos còmodes.

Els nostres amfitrions llueixen unes disfresses força enginyoses en aquests dies de Carnestoltes; nosaltres majoritàriament amb texans , samarretes i/o camises country, anem en aquesta ocasió com d'uniforme.

Maresme Country , el Popotitos de Mataró

La tarda va passant plàcidament, la majoria de cançons son conegudes tant pels balladors del Maresme com pel del Vallès, quan ho son només per uns o per altres, de forma espontània fan un de mestres i els altres d'alumnes delerosos d'aprendre.

Surt - no deu ser possible evitar-ho – el tema de la crisis econòmica, sembla que també els locals de country en pateixen els símptomes; potser el temps hivernal no ajuda gaire perquè els locals situats prop del passeig del Port, siguin l'objecte del desig dels habitants de Mataró i la seva comarca.

La mà en una o altra posició forma part dels símbols propis de les ciutats que com Mataró tenen en el seu nom aquestes lletres; esperem que els polítics locals, tinguin justament bona mà per trobar una sortida a l'atzucac tràgic de la crisis econòmica.


Maresme Country , el Popotitos de Mataró

Al voltant de les 20,00 els amics del Popotitos tenen el costum de sortejar alguns objectes, i fins un sopar per a dues persones entre els seus clients; la sort es decanta del costat del Maresme.

Puntualment a les 21,00 ens acomiadem dels amics del Maresme als qui agraïm de tot cor, les moltes fineses que han tingut amb nosaltres. Esperem tenir ocasió de tornar en el futur a gaudir de la seva companyia en aquest acollidor local, el Popotitos al Passeig del Port de Mataró.
En la tornada tothom manifesta haver-s'ho passat d'allò més bé.

Els de Castellar arribem a casa prop de les 22,00 hores, per als amics de Terrassa la previsió cal situar-la quasi a les 23,00.

Maresme Country , el Popotitos de Mataró

(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... Si voleu enviar cartells, és preferible que els envieu en format imatge o PDF, no en format Word)

Comentaris

Entrades populars