Crònica III Mallorca Linedance

Crònica III Mallorca Linedance
Nota enviada per: Xavi Badiella

(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com amb la màxima antel·lació possible)


III MALLORCA LINEDANCE
Per: Xavier Badiella

Ja és el tercer any que a Mallorca es fa aquesta competició de Country Linedance: Aquesta vegada la organització anava a càrrec d’un grup de monitors de les Illes que des de fa força anys visiten sovint Catalunya. Personalment els conec des del 2004, quan ens trovàrem al primer esdeveniment internacional en que vaig participar.

Fou una grata sorpresa retrobar-nos altre cop però ara en terres Mallorquines on ens tenien preparada una seria d'activitats, a part de la pròpia competició que es realitzà el disabte dia 11 d’Octubre en un pavelló força espaiós de la capital.

Crònica III Mallorca Linedance

Teníem per divendres, a més de la recepció a l’Hotel ons ens allotjàvem els més d'un centenar de catalans i andorrans que ens despalaçàrem a les illes, una petita caminada turística pel passeig marítim, per de seguit sopar i fer gresca fins que la direcció de l’Hotel digués prou. Naturalment que això passà força tard, doncs tant nosaltres com els mallorquins i els altres clients de l’hotel, principalment turistes estrangers, tots érem a la pista ballant com a desesperats.

El Dissabte al matí, qui volia fer el turista podia gaudir d’un dia esplèndid, pels més “forofos”, teníem una marató de Workshops a càrrec d’en Javier Rodriguez (Campió del Món Intermidiate Diamond a Kalkar/Alemanya ), que per qui volia seguir-lo tot era força dur. Els qui tenim certa edat ens calgué fer algun descans per refer-nos, sortosament els anfitrions ens havien preparat una degustació d’ensaïmades per llepar-se'n els dits. Per la tarda, amb autocars preparats per l’organització, ens desplaçàrem al pabelló on es desenvolupà tota la competició.

Crònica III Mallorca Linedance

A les quatre, força puntuals començàrem amb una exhibició de balls regionals de Mallorca per fer temps i que els concursant es preparessin. De seguit sonaren els primers compassos per l’escalfament dels Honky Thonks que, com és ja força habitual, en les divisions femenines sempre cal fer algunes eliminatòries.

La tarda transcorregué amb fluïdesa mentre vèiem ballar els Newcomer i els Novice amb les seves dues modalitats de Country i Freestyle. Intermidiate i Partners s’alternaren a la pista per deixar pas a un Team de Palafrugell i la competició dels grups de ProAline, amb tres de Mallorca dos d’Andorra i un de Ripollet.

Tinguerem temps de veure dues coreografies dels mallorquins Marita Torres i Andres de la Rubia, per donar pas al repartiment de premis amb els representants polítics locals i patrocinadors d’aquesta competició.

Crònica III Mallorca Linedance

Ja a l’hotel i després de sopar ens esperava la festa amb més ball i xerinola, amb sorteig de premis, material country i un cap de setmana a Madrid o Menorca (a nosaltres no ens va tocar res de res). Més ball i show del Torero més famos del country, en “Celedonio Martin de Valdecabras” ens feu riure una bona estona a part d’ensenyar-nos una coreografia, que també ballaren alguns estrangers que no entenien molt bé quin tipus de festa era; però si calia fer gresca ells no s'ho volien perdre... La cosa acabà força tard, massa per els qui havíem de matinar i tornar a Barcelona.

El diumenge es feien a l’hotel vàries classes de coreografies noves que nosaltres no poguérem assitir per manca de temps, doncs el nostre vol era força d’hora. Calia tornar a casa doncs al migdia ens esperaven a Barcelona. La visita a les Illes fou doncs molts profitosa, la participació a l’esdeveniment duplicava a la de l’any anterior, especialmnet els competidors de Mallorca. Això vol dir que estan fent una molt bona feina, felicitats doncs a tots els que han fet possible un cap de setmana tant intens.

Comentaris

Entrades populars