Robert Lindsay a Catalunya

Robert Lindsay a Catalunya

Nota enviada per: Xavier Badiella

(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com amb la màxima antel·lació possible)

ROBERT LINDSAY a CATALUNYA
Per: Xavier Badiella

Aquest primer cap de setmana de Maig ens ha portat a Catalunya el darrer guanyador del “Crystal Boots Awaards”, que otorga la prestigiosa revista inglesa del Linedancer Magazine, en Robert Lindsay des d’Escòcia, la seva terra natal, ens ha portat les seves millors coreografies i naturalment el seu ball “Firecracker” amb el que va guanyar el premi com a coreografia de l’any 2007 en la categoría de Intermédiate.

El motiu de la seva visita no ha estat altre que la II Olimpíada de Ball que es duia a terma a Salou, Olimpíada que malgrat predominar el ball de Saló, amb les diferents modalitats de Standarts, Llatins, etc.. també hi tenia cabuda altres estils com és ara el Hip-Hop o el nostre Country Linedance. És en aquest apartat on Robert Lindsay era l’estrella invitada.

De tota l’activitat que supusava aquestes dues llarges jornades de ball a Salou, només us en faré el comentari de l’apartat del Country, puig que de les altres modalitats de ball, no toca parlar-ne en aquesta crònica.

El Country Linedance es desenvolupava en una carpa al costat de l’entrada del Pavelló Municipal d’Esports de Salou, pavelló on es feien totes les altres actuacions, concursos i activitats del la II Olimpiada de Ball, amb una alta representació estrangera.

La carpa dels Country Linedancers disposava d’un terra de fusta, tarima pels “Profes”, el seu equipet de música, les balles perquè ningú es colés i obertures perquè la calor no ens ofegués (els del pavelló no tenien aquesta sort i suaven com uns dimonis).

Total que a les cinc de la tarda estàvem una bona colla vinguts de diferents puns de la geografia catalana per disfrutar d’una tarda llarga de ball i gresca. El més esperat, les classes d’en Robert Lindsay que començà amb el seu “Never The Same”. Hom ja s’ensumava que la cosa anava de debó, i finalment, amb les altres classes que feu, ens posàrem ”on fire” amb el seu ball estrella, el “Firecracker. Maco el ball, la música i molt asequibles les seves explicacions tot i el poc domini que tenia de la nostre llengua. Sempre es feu molt accessible a tothom.

Un home planer, de fàcil contacte, amable, educat,… vaja un autèntic gentelmen dels que gairebé no se’n troben. Això però no el feia ser menys simpàtic i de la gresca, més encara quan aprofitàrem per dedicar-li un ball amb motiu del seu 45e aniversari.

Una tarda animada en la que també comptàrem amb els “profes” del país, que al llarg de la jornada feren les seves respectives classes. Així tenim a l’Antoni Vicens, el Joan Targa, en Chatti The Valley i el Rabel Corbi.

A les deu del vespre finia la festa pels Country Linedancers, no així per la resta dels balls, doncs les actuacions al pavelló de Salou s’allargaren fins ben tard. Nosaltres ens quedem amb el bon record del pas per casa nostre d’en Robert Lindsay, un escocès trempat, com ha de ser.

Balls ensenyats:
Robert Lindsay: Never The Same - Firecracker
Antoni Vicens: Blue Note
Joan Targa: Crey To Me
Chatti The Valley: Easy Cha Cha - Cha-tti’s Dance
Rabel Corbi: Love Is Free

Robert Lindsay a Catalunya

Comentaris

Entrades populars