V Competició Xafa'l

V Competició Xafa'l


Els Xafa'l, amics i amigues del Country de Cardedeu, van organitzar fa uns dies una fantàstica competició de linedance. Una festassa molt concorreguda que va comptar a més amb una actuació de dansa d'indis natius americans, entre moltes altres activitats.

Des d'aquí, la nostra felicitació més sincera per tota la gent dels Xafa'l, per la seva feina i dedicació! I també a tots els participants de la competició, del primer a l'últim!

A la web dels Xafa'l podeu veure'n la classificació detallada, a aquesta pàgina.

En Xavi Badiella n'ha escrit una de les seves cèl·lebres cròniques i juntament amb la gent dels Xafa'l l'han fet arribar a la bústia de Countrycat. Us l'enganxem a continuació. Però abans, deixeu-nos dir que tant a la web dels Xafa'l com a web dels Xafa'l podreu veure imatges de la festa.

Vè CONCURS DE XAFA’L
Per: Xavier Badiella

Aquest darrer dissabte dia 1 de març ha tingut lloc, per cinquena vegada consecutiva, la competició de ball social que organitza aquest dinàmic grup de Xafa’l Amics i Amigues del Country de la modernista vila de Cardedeu (Vallès Oriental). Val a dir que arribar a la cinquena edició és de per si tot un èxit. No totes les iniciatives tenen una vida tant duradora per l’esforç que comporta tirar endavant una tasca d’aquesta magnitud. És per això que em permeto felicitar a l’organització, als nostres amics de XAFA’L, la dedicació i ganes que han posat un cop més a l’hora d’organitzar aquestes competicions.

A les quatre de la tarda s’obrien les portes del Centre Cultural de Cardedeu. Els participants, amics i públic en general s’instal•laren al teatre on es celebraria la competició. Al igual que els darrers anys, la sala quedà plena de gom a gom, prova de la bona salut que gaudeix aquest esdeveniment. A les cinc tocades començà amb l’aparició sobre la pista dels primers concursants de la categoria de Newcomer. Tant en aquesta com en la categoria de Novice, la participació va ser força nodrida, de manera que va caldre fer semifinals a la categoria d’adults femení, cosa que va fer posar més nerviosos a alguns dels concursants. La prova es desenvolupà a bon ritme sense més anècdotes de les habituals: un que es perd a mig ball, l’altre que gira al reves, el que sempre mira a terra... En conjunt però, tothom va gaudir dels balls i del nivell demostrat pels concursants, tal com els aplaudiments del públic confirmaren. No tan concorregudes foren les categories de Intermitjos i Avançats així com les categories de Duos i Parelles. Malgrat això, foren també molt aplaudides i disputades. Aquest cop, amb una ronda fou suficient per passar a la categoria de Coreografies on participaren fins a 10 grups. Fou sens dubte la part més vibrant de la competició tant pel nivell dels balls com per l’entusiasme dels grups que es presentaven, així com del públic que els animava. Una tarda rodona plena d’emocions, alegries i una mica de nervis.

Mentre es feia l’escrutini, a la sala “Sarau”, just a tocar amb el teatre on s’esdevingué la competició, el públic tenia l’oportunitat de fer un most, prendre un refresc o comprar alguna samarreta nova dels “Xafa’l”. Per rematar l’entreteniment tenien ni més ni menys que a la supermonitora de Manresa, Letícia Pijoan, més coneguda per “la Leti”. Els que la coneixien, ja sabien de què anava la cosa, per als demés, fou una sorpresa força distreta, entretinguda, divertida i finalment amb ball i tot, cosa que no sempre és fàcil amb un personatge com aquest. Ens ensenyà el “Sugar & Pai” (aviat el podreu trobar a la Web).

Després de l’actuació de la “Leti”, es procedí a l’entrega de premis al teatre. Com sempre, els amics del “Xafa’l”, ens van sorprendre amb trofeus molt originals. Qui vulgui saber com són, que pregunti als que en guanyaren un, o millor, que concursin l’any vinent.

Per acabar la festa d’aquest dissabte, ens tenien preparada una grata sorpresa, concretament l’actuació d’uns Indis nord-americans que val a dir feren una entrada més que triomfal, amb la dansa dels guerrers de retorn al poblat, vestits amb els seus millors plomatges. Tot el que continua, fou de verdader espectacle. Comentat amb encert i passió per ells mateixos, en Kendall Old Elk i en Willy Edward Kennedy de les tribus Crow de Montana i Nakota de Canadà respectivament, ens mostraren tot un repertori de diferents expressions musicals, amb intensitat i ritme trepidant. Petits comentaris sobre les més de 500 llengües indies que encara es conserven a Nord Amèrica i dels profunds vincles que aquestes tribus tenen amb la terra on viuen, de qui molts hauríem d’aprendre, ara que està tan de moda l’ecologisme, la sostenibilitat, el respecte a la natura. No podem oblidar que una de les cultures que més ha respectat la natura i ha viscut d’acord amb ella, fent del vincle amb la Terra la seva manera de viure, han estat les tribus indies de Nord Amèrica, que curiosament les tenim mig oblidades. La seva actuació acabà amb una dansa en la que el públic va poder participar i que va engrescar a grans i petits. Hem de felicitar tant a en Gabi Ibáñez com als “Xafa’l” per l’encert d’aquesta actuació magnífica.

La festa acabà amb una sessió de ball lliure en la que tothom va poder ballar de valent guiats pels diferents DJ’s que ens acompanyaren en aquest vespre que s’anà fonent entre ball i ball cap al primer diumenge de Març.

Ep! Us esperem l’any vinent.

I fins aquí les pararules del nostre company Xavier Badiella, creiem que ho ha explicat tot molt bé i no cal afegir gran cosa més, per la nostra part només falta donar les gràcies a tots els assistents, ja siguin competidors, acompanyants, públic, jutges, col•laboradors, associats, etc. Creiem que les més de 400 persones que hi vam ser ens ho vam passar bé.
Per últim deixeu-nos posar als col•laboradors que ens han ajudat per poder fer les bosses d’obsequis o per poder fer el sorteig.
UBC, NESTLÈ, CENTRE CULTURAL DE CARDEDEU, FERRETERIA MONTSENY, GARDEN PARERA, SA BOTA, FRUITERIA CA LA RAMONA, ELECTRONICA SABOYA, COUNTRYCAT,
COAST TO COAST, FINCAS AFISA, CLINICA DENTAL CARDEDEU, NASHVILLE HONKY TONK, AUTO CARDEDEU, RIUDAVETS MENORCA, LO DOLÇ, EL BARN D'EN GREG, FAR WEST CALELLA, AJUNTAMENT DE CARDEDEU, SALA VIVALDI, ASSUCAR!, TEXAS COUNTRY MUSIC BAR, LUCKENBACH I WILD BUNCH SALOON.

A la web http://www.xafal.europeancma.com podeu trobar les classificacions de la competició i algunes fotos i videos de la trobada.


A Youtube (caram com s'està escampant l'afició a aquesta web, cada dia som més els qui hi pengem vídeos! Fantàstic!!), hi podeu veure algunes de les actuacions de la jornada. Us les enganxem a continuació, si veieu que en falta alguna ens ho podeu dir al mail countrycat@gmail.com





Entrades populars