Crònica Campionat d'Espanya de Linedance 2007


Campionat d'Espanya de Linedance 2007

Crònica i fotografies de: Xavier Badiella

(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com amb la màxima antel·lació possible)


CAMPIONAT D’ESPANYA 2007
Sant Andreu de la Barca, dissabte 26 de Gener
Per: Xavier Badiella

El darrer cap de setmana de gener s'ha dut a terme al casino de Sant Andreu de la Barca el Campionat d’Espanya del 2007.

Aquesta competició anteriorment es realitzava dins l’esdeveniment internacional del Spanish Championschip cap a finals d’any, però donat el seu creixement els organitzadors han cregut adient que disposés d’una data pròpia, en aquest cas a pricipi d’any, al igual com ho fan moltes altres competicions de Country Linedance, que inicien l’any amb el campionat final de l’any anterior.

A Sant Andreu de la Barca s’obriren les portes a les cinc de la tarda, el local de fisonomia gairebé country, recorda la dels antics saloons de ball del Far-West. Un lloc difícil de trobar al nostre país, com no sigui en algun poble on encara es conserven belles relíquies del passat.

A poc d’arribar públic i competidors la pista s’omple de gent aprofitant l’estona de ball lliure prèvia a la competició.

Un convidat especial atrau a joves i no tant joves a aquest esdeveniment: en Roy Verdonk (NL), un dels darrers "Cristal Boots Awards", va estar amb nosaltres tota la festa i va ensenyar vàries de les seves coreografies, com no, amb el seu estil peculiar i engrescador.

La competició em qüestió es va desenvolupar en diversos grups per edats, que van sortir sota una il·luminació força espectacular, gairebé com estrelles de cinema. Dels tres balls que calia fer, es va començar amb el Sunshine, un West Coast Swing, potser perquè és el menys cansat i cal guardar energia per més endavant.

Quan tots els grups van haver fet el primer ball, es va disposar d’una estona de ball lliure acompanyada per una classe magistral d’en Roy Verdonk, que com sempre va ser fantàstica i força concorreguda.

L'Out Of Habit (E.C.S.) va fer que els concursant suessin de valent, la música trepidant d’aquest Est Coast Swing, guanyador de l'últim Hall Of The Fame com a coreografia Internacional de l’any, va fer que els participants haguessin de donar-ho tot a la pista. I aixó es notà amb els aplaudiments del públic.

Més ball lliure i més Show d’en Roy, que es barrejà amb la gent fent sempre broma de la seva, que naturalment va fer disfrutar de valent al públic.

Dreams Of Deceit, un Cuban que calia treballar de valent per endur-se el premi final, l’últim ball per acabar de decidir quins serien els nous campions del 2007.

Abans de l’intermig de les 9 del vespre es va fer l’entrega de premis dels liders del ranking de totes les competicions que s'havien dut a terme durant el 2007, així com dels nous campions (alguns que repeteixen no són ja tant nous).

Després d’una pausa que la gent aprofità per sopar i d’altres per omplir la pista amb ball lliure, seguí la gresca fins a les 2 de la matinada, amb un curiós concurs de Tush Push, on es premiaven varis aspectes relacionats amb el ball, tals com el vestuari, les variacions, l’estil o el que feia més ximpleries (ep! Sempre ben fetes). Sorteig de samarretes i altres obsequis van fer que la nit anés passant sense adornar-nos que arribava l’hora dels adéus, i cap a caseta ben entrada la matinada.

Campionat d'Espanya de Linedance 2007

Comentaris

Entrades populars