L'Spanish Event


L'Spanish Event

Crònica redactada i enviada per: Xavier Badiella

(Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com)

Aquest darrer cap de setmana de Novembre, els dies 23-24-i 25 ha tingut lloc l'Hotel Olimpia Park de Lloret de Mar (La Selva) la cinquena edició de la competició internacional de ball Country i Linedance que organitza "Cities in Line" dins el circuit de la World Country Dance Federation i puntuable per a la participació al proper mundial que es farà a Kalkar (Alemanya) la primera setmana de Gener del 2008.

Ja porto uns quans anys fent la crònica d’aquest esdeveniment que he vist créixer tant amb participació nacional com estrangera, també he apuntat en altres ocasions, com el nostre país es va obrint pas dins aquest món del ball fins arribar a una maduresa prou digne. L’any anterior vaig anotar unes dades que per elles mateixes ja donaven a entendre amb escreix, que era l’esdeveniment de ball Country Linedance més important del país, doncs ara ja us puc avançar que amb aquesta edició, l’esdeveniment s’ha convertit en un dels més importants d’Europa.

Fent un recompte de dades de participació tenim els següents resultats: a la categoria de Newcomer 50 inscrits (25 del nostre país), a Novice en tenim 72 (27), a Intermediate 28 (5), Advanced 9, Regal & Megastart 17, Renegade 6 (1), Showcase 12 (1), Teams 3, Copules 7 (1), Coreografies 20 (10). Com podreu haber comprobat la suma arriba a les 200 persones dins la competició internacional, cal afegir a l’esdeveniment la part de competició de ball social amb els Honky-Tonks, els Partners i els ProAline, on tambe podien inscriure's els estrangers. Com ja fan alguns Escocesos i Holandesos, si sumem als 76 inscrits al Honky-Tonk, els Partners era 7 i els equips de PorAline 9, total que hi havia gent per tots els gustos.

La procedència dels participans és tota d’Europea tret d’alguns Nord-americans de Texas. En total uns 14 paisos diferents: França, Anglaterra, Escòcia, Irlanda, Itàlia, Holanda, Suècia, Dinamarca, Estònia, Bèlgica, Alemània també un grupet nombrós d’Andorra amb conjunt musical inclòs que va animar molt la festa de divendres al vespre, amb temes tots molt ballables.

La competició com sempre, cada cop amb més participacio de la gent del país, que ens anem acostant de mica en mica, al nivell d’altres països europeus. Tres espais eren els que teníem per gaudir, la competició per una banda, els Workshops, per una altre i ball lliure durant moltes estones. El més destacat és com ja se suposa, l’espectacular competició dels megastrats, que fou molt renyida tant en dones com en homes, amb una exhibició de ball com poques vegades havíem vist en altres competicions anteriors. Fou realment extraordinari el que poguérem veure aquell vespre, el nombrós públic gaudí del millor ball countrylinedance que mai hem pogut veure en aquest país, realment extraordinari.

Dels Workshops, destacarem el matrimoni Miranda (USA) tant en Linedance com en Partners, en Roy Verdonk, Jose Miguel Belloque, Dani Trepat, el mes sol·licitat en Daniel Whitaker, més conegut com Mr. Chill Factor, doncs el seu ball és la coreografia més ballada al món des de fa ja alguns anys. Els coreògrafs nacionals també foren força sol·licitats: la Cinta Larrotcha, en Francesc Jaimez, en Miquel Menendez o en Chatti The Valley, completaven més de 25 workshops que duraren des de dissabte fins diumenge amb un ball cada mitja hora.

Veure fotografies de la trobada.

Comentaris

Entrades populars