Benny Berry

Benny Berry


Avui m'agradaria escriure 4 ratlles d'un cantant que he descobert gràcies a Internet. Potser alguns el coneixereu, es tracta d'en Benny Berry.

He escoltat alguns dels seus CD's i són realment impressionants.

Podeu escoltar-ne alguns fragments de temes seus a la sempre recomenable web CD-Baby:
· Give Me A Good Country Song
· Things I Want To Sing About

Però no només té aquests 2 CD's publicats. En total, la llista és extensa:
· OLD FASHIONED GIRL
· STANDING HERE ALONE
· SALT OF THE EARTH
· GIVE ME A GOOD COUNTRY SONG
· BREAKING GROUND
· WHEN THE TRAINS STILL RAN THROUGH DIXIE
· SOME THINGS NEVER CHANGE
· THINGS I WANT TO SING ABOUT
· MAMA'S ROCKING CHAIR
· I'LL JUMP OFF THAT BRIDGE
· THE GOOD LIFE

Malauradament no es poden comprar fàcilment. Només es venen els dos que us he comentat al principi a la web del CD-Baby. La resta, segons la seva web oficial es poden demanar per e-mail. Jo ho he fet, si em responen ja us ho diré.


La història d'en Benny Berry
Va néixer el 21 d'octubre (dos dies abans que Dwight Yoakam, però 6 anys abans) a una petita granja d'Stevenson, Alabama, USA.

Als 12 anys el seu pare li va comprar la seva primera guitarra. Els seus ídols van ser Don Williams, Merle Haggard, Lefty Frizzell, Dave Loggins i Vern Gosdin.

Als 21 va anar cap a Mobile, San Antonio i altres ciutats del mid-west on va combinar diferents feines amb actuacions a locals que van donar-li molt de bagatge dalt l'escenari. Ho va fer durant 7 anys, fins que va decidir tornar a la seva ciutat natal, Stevenson.

La biografia parla una mica per sobre d'un període dolent de la seva vida, però sense especificar. Acaba dient que: "Per sort, l'any 1982 tots els seus problemes van resoldre's quan Déu va entrar a la seva vida".

En fi, durant els noranta va signar un contracte exitós amb Hawk Records Limited ni més ni menys que a Irlanda del Nord! Els seus discs van recórrer la Gran Bretanya, Irlanda, Europa i fins i tot Austràlia. Li van otorgar l'etiqueta d'estrella emergent.

L'any 1991 va publicat el CD "Some Things Never Change". Van anar caient tots els altres àlbums: "I’ll Jump Off That Bridge", "Mama's Rocking Chair" i "When The Trains Still Ran Through Dixie".

Va fer gires per Escòcia, Anglaterra, Irlanda del Nord, Noruega i Holanda.

Quan va acabar el seu contracte va decidir publicar només amb segells americans, i des d'aleshores ha publicat més CD's com "Salt Of The Earth" (Country Gospel), "He Touched My Heart" (Country Gospel), "Breaking Ground" (Country Gospel) o "Give Me A Good Country Song".

La seva web deixa aquí la seva vida. Per internet poca cosa més hi ha. Diuen que d'ençà que va veure la llum que no fa més concerts ni graba nous CD's. No ho sé, sigui com sigui ara viu als USA amb la seva dona i una filla adoptada i només actua en concerts benèfics.

Una verdadera llàstima, perquè tot el què he pogut escoltar d'ell és una passada.


Enllaços relacionts
· Web oficial
· CD - Give Me A Good Country Song
· CD - Things I Want To Sing About

Comentaris

Entrades populars