Crònica de la Iª Trilateral França-Andorra-Espanya

Iª Trilateral França-Andorra-Espanya

En Xavi Badiella ha tingut el detall d'escriure una crònica sobre la 1ª Trilateral França-Andorra-Espanya, celebrada a Encamp el passat 21 de juliol. Amb molt de gust us l'enganxo a continuació juntament amb les dues fotografies.

Ja sabeu que si voleu enviar cròniques, fotografies, balls,... a Countrycat ho podeu fer a través del mail countrycat@gmail.com


VUIT de DEU, Cronica de la 1ª Trilateral França-Andorra-Espanya
Per Xavier Badiella

El passat dissabte 21 de Juliol es portà a terme a la parròquia d'Encamp a Andorra, la que ha estat la 1ª Trilateral de Linedance; era organitzada pels companys del petit país pirinenc, tot un esdeveniment per a ells, doncs és el primer cop que es trobaven gent dels respectius països fronterers amb Andorra, per compartir la nostra afició al ball Country-linedance, fer noves amistats, descobrir com ballen a altres països, aprendre noves coreografies, etc. (També, perquè les dones vagin de shooping).

La trobada començava a les 16h. a la sala de festes del complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, un gran espai on tothom tenia cabuda. Un bon escenari, servei de bar, lloc per seure i descansar, taules per fer-la petar, ep!, lavabos nets i polits, els hotels d'allotjament eren tots a escassos 3 minuts del lloc on es realitzava la festa, cosa que agraïrem força, ja que podies anar i tornar de l'hotel per descansar o dutxar-te sense perdre gaire estona.

La festa tenia diverses activitats dividides en diferents parts: una de ball lliure, d'unes 10 o 12 cançons, seguida per dos Workshops, així van anar succeïnt-se diferents sèries de ball lliure i noves coreografies, explicades per: Cinta Larrotcha, Antoni Vicens, Ceci Mora, Joan Targa, Miquel Menéndez, Harri-Gion Flepp amb la seva dona Trix, en "Cele" i l'inconbustible "Javier Rodríguez" (Campió del món, newcomer cristal 2005 a Nashville i novice diamond 2007 a Irlanda).

Cap a les 20:30h. del vespre, es tancà la sala per tal que la gent pogués anar a sopar als respectius hotels, ens retrobaríem a las 22h. per seguir amb la mateixa tònica de ball lliure i Workshops, el ritme no cessaria fins passades les 2h. de la matinada, més de vuit hores de ball en deu hores seguides, tot un repte per aquells que no es cansen mai de ballar i també per als qui ens cansem una mica. Certament que el diumenge va costar molt de llevar-se, sobretot si després encara fas gresca pels passadisos de l'hotel (es que els "cuarentons" quan surten de casa, són com criatures).

Coses a destacar de la festa a part del bon ambient: la gresca habitual en trobades multitudinàries i les noves amistats que ferem, són per fer-ne comentari si més no curiós, que el Cotton Eyed Joe, per posar un exemple divertit, es balla a cada país d’una manera diferent: catalans per un costat, andorrans per un altre, els francesos cap amunt i avall, un embolic molt divertit, un ball que semblava un guirigall. Per altre banda, fer el caníbal, a tots tres països es fa igual, perdó, es balla igual. Si ho penses bé, anar a Andorra per fer el Caníbal, és del tot curiós.

Es ballaren més d'un Night Club en línia, cosa no gaire habitual a les sales del nostre país, així com varis Valsos, també poc habitual de veure per les nostres latituds. Ritmes musicals aquests dos que tant a França com a Andorra son prou coneguts. El Show d’en "Cele" molt aplaudit, sobretot pels qui no el coneixien, doncs va trencar una mica la rutina dels Workshops (Al diari "El Periodico d'Andorra" del diumenge sortia la crònica d'aquesta trobada amb fotografia inclosa). En qüestió d’idiomes, als francesos no els suposava cap entrebanc a l'hora de relacionar-se amb andorrans i espanyols. Als espanyols tampoc, el jovent es barrejava amb una facilitat extraordinària, els adults més diplomàtics, tampoc trobarem entrebancs per riure i xerrar amb tothom.

Només ens queda agraïr i felicitar al comú d'Encamp per la seva col·laboració, al personal de la sala de festes, als companys d'Andorra i de manera especial a en Javier Rodríguez, ànima d'aquesta trobada, incansable animador de la jornada, bon monitor en explicar coreografies, (va explicar fins a 7 balls diferents), bon organitzador alhora d'allotjar més de 200 persones en hotels (amb preu especial), tots propers entre ells i a tocar de la sala de festes. Podem afirmar amb coneixement de causa que en "Javi" es un autèntic campió.


Iª Trilateral França-Andorra-Espanya

Comentaris

Entrades populars