Crònica IV Competició Ball Xafa'l


Crònica IV Competició Ball Xafa'l


La Paqui m'ha fet arribar la crònica i les fotografies que ha escrit en Xavi Badiella per fer-nos cinc cèntims del què va donar de si la IV Competició de Ball Country organitzada pels Xafa'l, amics i amigues del country de Cardedeu. Gràcies als dos per facilitar-nos el material!

Us deixo amb la crònica i algunes imatges, no sense abans felicitar als Xafa'l per la festassa, pel concurs, i pels anys que porten ja promovent la música country i el linedance pel Vallès Oriental!


IV COMPETICIÓ DE BALL COUNTRY
Per: Chatti... XAFA'L (com puguis)

Al final ningú es va perdre. No era a quarts de deu la competició sino a Cardedeu, a saber, municipi del Vallès Oriental. Vila Modernista, vila acollidora, sota el guiatge del massís del Montseny, va acollir el dissabte 3 de Març la IV Competició de Ball Country dins dels actes de celebració del Cinquè aniversari del grup XAFA'L.

A les quatre de la tarda es van obrir les portes del Centre Cultural de Cardadeu (no a quarts de deu, com algú es pensava), per anar rebent tant a competidors com espectadors que aquest any, igual com d'altres, animaren a amics i coneguts.

Cap a les cinc s'inicià la competició després que tothom pogués seure en aquest interessant teatre adaptable a qualsevol esdeveniment, amb les fileres de butaques que es pleguen i jo què sé quantes coses més, amb capacitat per a més de tres-centes persones (que poc deuria faltar per fer el ple).

Els Newcomer encetaren la competició amb força representació femenina, no tant la masculina (els homes semblen una mica acol.....its). Cada grup de competidors ballava els tres balls seguits, ep! fent una pausa entre ball i ball, perquè sinó quedarien fets un embolic i els jutges al final no sabrien què carai estan fent.

Tot seguit entrà en escena la categoria de Novice. En aquesta categoria ja hi trobem més homes (no pas gaires, però ja està bé); de dones no cal patir, en trobem en diferents grups d'edat la qual cosa anima força aquesta categoria.

Van seguir els Intermediate, també amb un equilibri entre ambdós sexes. La categoria del ball ja es nota força més complicat, amb coreografies més elaborades. Amb tot es segueixen ballant els tres ball seguits, cosa que no van fer els Advanced.

Aquests, que de competidors eren pocs, feren dos balls seguits abans dels Intermediate, i el tercer, que cada competidor podia escollir, el feren després de finalitzats aquests darrers.

Es feu un descans de vint minutets que tant el públic com els competidors, Jutges, Organitzadors, agraïren força (el servei de Bar instal·lat al costa del Teatre .- la Sala Sarau .- estava molt ben assortit i econòmic, que també compte).

Continuà la competició amb les Parelles que realitzaren els seus dos balls, l'un en Linia i l'altre en Big Circle; en seguiren els Duos, per finalitzar amb les Coreografies per Equips.

Un total de 7 grups es disputaren el que potser va ser el més emocionant de la tarda, potser perquè a més de ballar bé, cal mostrar la part creativa de cada grup combinant amb encert diferents passos d'acord amb la música que cada grup ha escollit. Un segon recés va servir per acabar les classificacions i procedir tot seguit al lliurament de premis (Originals com pocs, si no, pregunteu a qui en té algun, macos si senyor). Molts nervis continguts, alegries per als guanyadors, potser no tantes per a la resta, però sí que tothom va gaudir del bon ambient que es forma a l'entorn del ball country.

Finalitzada la competició, la gent es traslladà a la sala contigua (La Sala Sarau ), per gaudir d'una festa organitzada també pels XAFA'L. Ball lliure amb música "punxada", que més tard fou substituïda per música en directe del grup GREEN CHILIS.

Música ballable que la gent va gaudir i ballar força. Es feu un petit descans que molta gent va aprofitar per sortir a l'exterior a veure l'eclipsi de lluna; algú també es va poder decebre per la derrota del Barça, però noi, no sempre es pot tenir tot... Per això estaven allí els Green Chillis, per animar altre cop la festa, que com podeu suposar s'allargà fins a altes hores de la nit (O potser millor dir, de la matinada).

Només queda felicitar als Xafa'l pel seu cinquè aniversari i per la feina feta, que no és poca.


Algunes imatges de la nit

Teniu totes les imatges que ens ha fet arribar la Paqui i en Xavi Badiella a Countrycat Fotografies.

IV Competició Ball Xafa'l
IV Competició Ball Xafa'l
IV Competició Ball Xafa'l
IV Competició Ball Xafa'l
IV Competició Ball Xafa'l

Comentaris

Entrades populars