Crònica del IV Campionat d'Espanya

IV Campionat d'Espanya


En Xavi Badiella, un cop més, ha tingut l'amabilitat d'escriure una crònica sobre el que va donar de si el IV Campionat d'Espanya celebrat a Lloret de Mar.

A continuació us l'adjunto. Moltes gràcies Xavi!


SPANISH CHAMPIONSHIPS 2006
Per: Xavier Badiella

Més que un Campionat, així podríem definir el que ha estat aquesta quarta edició del Campionat d'Espanya celebrat aquest darrer cap de setmana a Lloret de Mar. Han estat tres dies intensos de Competició, Festa, Workshops, Exhibicions, Ball lliure i més que cap altre cosa, trobada amb amics d'aquí i de l'estranger, gent de tot Europa, els ja habituals, gent que venien per primer cop al nostre país, gent de llocs tant poc coneguts com pot ser Estonia, Italians que per primer cop ballen fora del seu país, Suecs que repeteixen pel bon record que tenien de l'anterior edició. L'èxit fins i tot podríem dir que ha estat aclaparador.

El programa ja era prou atapeït, com per començar el mateix divendres a les 18:00 amb la reunió de competidors, doncs en aquell mateix dia calia enllestir tota la documentació tant dels Competidors, com dels Coreògrafs, Jutges i personal de l'organització.

Abans del sopar ja es va desenvolupar la competició de coreografies, que a més de les estrangeres, teníem a l'Angels Guix, la Cinta Larrotcha, en David Benaiges amb la Ceci Mora, David Palazon amb Mariona Prat i l'Enric Nonell. Fins a 27 balls nous dels quals 9 eren del nostre país.

Després del sopar, com ja es tradició, es feu el brindis de benvinguda, amb ball lliure fins ben avançada la nit, acompanyats del grup MVM, amb el que poguérem ballar una bona colla de temes molt coneguts per la concurrència.

Dissabte es concentraren la major part de l'esdeveniment, amb dues pistes el matí per concursar, mentre en una es feien les eliminatòries de la categoria Newcomer femení tant de Diamond com de Teen, amb força concurrència de gent de casa.

A la pista principal es resolien les incògnites a la categoria de Novice, Showcase i Couples, al mateix temps també teníem a la sala de Worckshops, gent amb ganes d'aprendre balls nous amb el Choreo's-Show.

Per la tarda competició a la sala principal dels Intemidiates, Advanced, Risingstrar, Megastar, Regal, Pro-Am Showcase, Pro-Pro i Renegade, on tornava a haver-hi participació de gent nostre amb un sorprenent i merescut primer lloc d'en David Benaiges.

Al mateix temps que l'emoció embargava als espectadors amb el millor del LineDance del mon a la sala principal, a la segona sala es feien classes de balls de Partner, al Choreo's Show seguien amb més i més classes, instructors estrangers i gent del país feien que la sala estes sempre plena, tant de gent aprenen com de cameres de vídeo registrant tots els passos que podien.

El vespre després del sopar es feu la competició de Teams; set foren els presentats, des de Estonia, Alemanya i Holanda, finalitzat el concurs, els Roy Verdonk Dancers ens feren una exhibició del tot espectacular. Quan encara no ens havíem refet de l'entusiasme, en Dani Trepat i José-Miguel Belloque, els dos ballarins Hispano-Holandesos, ens volgueren obsequiar amb un més que sensacional Show, creat especialment per a l'ocasió, com a agraïment a la bona acollida que sempre han tingut entre nosaltres. El ball lliure a la discoteca de l'hotel acaba una jornada molt intensa de ball, companyia, amistats i gresca.

Diumenge el mati cal llevar-se d'hora per no perdre passades.

El Pro-Am Classic es desenvolupà a la sala principal, així com les finals de Newcomer Youth i Teen.

A la segona sala, es va desenvolupar la competició de Honky-Tonk, per més endavant continuar amb els Partners i finalment amb els Pro-Aline, mentre a la sala de Workshops es continuaren com el dia anterior, oferien classes de noves coreografies, per part dels propis coreògrafs.

Després del dinar, com sempre a corre cuita per no perdre cap activitat, l'activitat es centra solament a la sala principal, mentre a les altres, en una es feia ball lliure i els Workshops continuaren fins a les cinc de la tarda. Les finals de Newcomer que faltaven es reservaren per aquesta ocasió, molt renyides les de Diamond, on les del país feren un molt bon paper.

A les sis de la tarda, començava el pròpiament dit Campionat d'Espanya en la seva quarta edició, després de dues hores de desfilar totes les divisions per la pista, aplaudides amb molt d'entusiasme tant pels nacionals com pels estrangers, que malgrat no si jugaven res, la gresca i l'entusiasme dels del país els encomana el bon ambient de la festa.

Els resultats ja a les vuit del vespre, foren molt celebrats per la concurrència, malgrat l'esgotament palès en molts dels participants, alguns dels quals s'anaven adormint pels diferents sofàs de l'hotel. Hi havia qui havia dormit només quatre hores en els tres dies de competició.

Per donar una idea de la importància del Campionat, anotaré unes quantes dades que he pogut recollir durant aquests dies: 27 coreografies presentades (9 nacionals), 67 Newcomers (32), 36 Novice (10), 24 Intermidiate (2), 18 Advenced, 6 Megastars, 13 Showcase (1), 8 Renegade (1), 5 Couple (1), 26 Pro-Am i 7 Teams.

Si a aquesta participació i sumem els Honky-Tonks, Partners i Pro-Aline, superen de llarg els docents competidors, els 23 Workshops aconseguiren una participació d'entre 21 el que menys i 54 persones el més concorregut.

La procedència dels participants cal cercar-la entre més d'una dotzena de països, per primer cop ens visitaren des d'Itàlia i des d'Estonia.

En resum, un esdeveniment que valia molt la pena no perdre's de cap de les maneres.

Comentaris

Entrades populars