Brandon Silveira: That Boy Ain't Right

Brandon Silveira: That Boy Ain't Right


En l'entrevista a en David Villellas que vam publicar fa uns dies, a la pregunta sobre cançons preferides, en David contestava que en moments canyeros recomenava el tema "Dusty ol' road" d'un tal Brandon Silveira.

Personalment no havia sentit mai aquest cantant, i vaig escoltar el seu CD (únic fins el moment). I la veritat és que no està gens malament.

Brandon Silveira va créixer al camp de la Califòrnia central, cosa que li va permetre després escriure cançons sobre la vida al camp (a pagès, que diríem a casa nostra).

Va fer-se gran escoltant Merle Haggard, Buck Owens, Hank Williams i bona música country tradicional.

Mai havia pensat en ser cantant ni a l'escola ni a l'institut, tot i que els seus amics li deien que tenia bona veu per a ser-ho. Un cop es va graduar va començar a escriure cançons amb el seu amic Curtis Marsh, i van parlar sobre la possibilitat d'anar a viure a Nashville.

La seva decisió d'anar-se'n cap a Nashville va prendre cos quan un amic va comentar-li els càstings que el concurs Nashville Star (una espècie d'Operación Triunfo en country) estava fent (aquest 2006), i que es retransmetrien en directe per la cadena USA Network.

Va anar al casting de Fresno amb 300 candidats més. Però el seu look (cabell punxegut, pantalons amples, bambes) no acabava de semblar gaire country precisament. Però nois, quina sorpresa es van endur quan es va posar a cantar el gran tema "Lovesick Blues" de Hank Williams! Es va posar el públic a la butxaca.

Va ser escollit entre els 12 finalistes d'entre uns 8.000 candidats. Era l'únic dels 12 que mai abans havia actuat davant de públic. No va arribar gaire lluny al concurs, però va fer un paper molt meritori per no tenir gens d'experiència prèvia.

Com a finalista del concurs va tenir dret a grabar un tema al CD oficial del concurs. Va escollir "Act Naturally" i us asseguro que sona de conya.

Va ser després quan va grabar el seu primer CD (i únic fins el moment), titulat "That Boy Ain't Right".

Els crítics l'han comparat amb el Bakersfield sound de Merle Haggard i Buck Owens, un country tradicional però amb la seva veu particular. El seu aspecte i la seva veu atreuen a públic de totes les edats.

Els 11 temes que conté el CD són els següents:
Dusty Ol' Road
Lonesome Wishin' Fool
Heaven Needs Angels
Now and Then
Life Don't Get Much Better Than This
Insane
Country's Being Wronged
Fine Women
Country Party
Beer-Thirty
Mistakes


Jo en destacaria especialment "Dusty Ol' Road", "Life Don't Get Much Better Than This", "Insane", "Fine Women" i "Mistakes".

Podeu escoltar fragments de les seves cançons a través de la seva pàgina web o a través de la web CD Baby.

Com hem comentat abans, també ha grabat una versió del clàssic "Act naturally" molt bona. Però no està inclosa al CD.

En definitiva, que us el recomano si no el coneixeu encara.

Si algú vol dir-hi la seva ens veiem al Fòrum Countrycat!



Enllaços relacionats
· Web oficial de Brandon Silveira
· Web del concurs Nashville Star
· Escoltar fragments del seu CD

Comentaris

Entrades populars