Crònica Festa Estiu Esclanyà

Crònica Festa Estiu Esclanyà

En Xavi Badiella continua treballant com a corresponsal de Countrycat i m'ha fet arribar una crònica sobre el què va donar de sí la Festa d'Estiu d'Esclanyà (Palafrugell) 2006.

Amb molt de gust, agraïnt un cop més la col·laboració d'en Xavi, us l'enganxo a continuació juntament amb unes quantes imatges.

Nota: ja sabeu que tots aquells/es de vosaltres que volgueu fer com en Xavi i volgueu enviar cròniques, fotografies, anuncis d'esdeveniments country,... ho podeu fer enviant un e-mail a la direcció countrycat@terra.es


UN TORERO COWBOY
Per Xavi Badiella

Ja se sap que a les viles turístiques, quan arriba l'Estiu, tothom organitza quelcom d'original per donar la benvinguda a aquest temps de bonança (potser massa bonança), doncs ves per on que els Country Line's Rebels no tenen millor ocurrència que invitar un mestre en aquests afers... Millor dit, un "Maestro".

No era precisament un Professor dels que coneixem habitualment, era quelcom un xic sorprenent. Un Torero dels del "Traje de Luces y Capote", això sí, un "Maestro" en l'art tant de torejar com de ballar. Un d'aquells personatges que en Chatti de Valley fa servir per ensenyar que en el món del country no tot està inventat. O millor dit, que no tot és inventat pels Americans. D'això es tractava, de demostrar amb fets, que les arrels del Line Dance són profundament espanyoles, o millor dit: de Córdoba.

Enfundat en un veritable "Traje de Luces", ens aparegué al mig de la pista per fer-nos passar una vetllada ben distreta, entre acudit i acudit, com aquell qui fa la cosa ens introduí en el món de Two-Step... bé, segons el "Cele" (Celedonio Martin de Valdecabras, quin nom més rebuscats, oi?).

El "paseillo de las corridas" és l'origen del que els amercicans copiaren com a Two Step, ves a dir-li que no al Torero, per que et fot un cop de muleta que et deixa arreglat. Que si gira que si tomba, que si rius, que si t'equivoques, ja havíem ballat el "Sylvias Mother", primer en line i després en parella.

Naturalment que a continuació vingué el torejar pròpiament dit. Aquí és on es nota l'art d'un professional, amb el domini del capote, amb la xuleria d'un cordobès autèntic i calçat amb botes i barret de Cowboy. Ens ensenya com els diferents passos que utilitzem en el ball, són copiats dels moviments d'un veritable "Maestro", d'un "Matador"! Que si el Rock Step, per provocar "el toro", el Ronde per esquivar, Kick, Sailor, Shuffle, tot un seguit de passos que nosaltres coneixem, són segons aquest professional, moviments de l'art de torejar.

Al final de les explicacions havíem après el "Blue Skies", tot amenitzat amb anades i vingudes, capote amunt i avall, però per damunt de tot, gresca, molta gresca sense parar. Sort que al final no hi hagué temps per ensenyar-nos una polka, doncs segur que amb les filigranes de la capa ens hauria fet un embolic dels grossos (dels de riure, naturalment!).


Crònica Festa Estiu Esclanyà

Crònica Festa Estiu Esclanyà

Crònica Festa Estiu Esclanyà

Comentaris

Entrades populars