Dance duel & Hall of fame 2006

Hall of fame Spain 2006

Voldria començar el missatge disculpant-me per no haver publicat res sobre el Dance Duel 2006 i el Hall of fame Spain organitzats per la Linedance Spain. Ara entendreu perquè dic sempre allò de que "si no us faig cas torneu-me a enviar els e-mails"... Doncs aquest era un dels e-mails que m'havien quedat perduts enmig de la bústia de correu i quan l'he recuperat ja ha estat massa tard.

M'agradaria esmenar ni que sigui parcialment el meu error demanant disculpes i publicant aquest missatge informant en què va consistir el Hall of fame Spain 2006 i quins van ser els guanyadors.

La Cati Torrella m'enviava fa setmanes el següent text de presentació:

"Un cop s'acabi el 5e. Dance Duel, que des del Divendres 26 fins al Diumenge 28 al matí es centrarà en competició i classes, al Pabelló Esportiu de Santa Susana es celebrarà, a partir de las 18:00h, el 4rt Hall of the Fame d'Espanya 2006. Els premis a la popularitat, que decideixen el vots de tots els line dancers d'aquest país que, des de Febrer-Març, han estat enviant a http://www.linedance-spain.com/


Per primer cop els espanyols han votat també els seus preferits internacionals i també per primer cop, el Hall of the Fame serà una festa per si mateix que inclourà un concert acústic dels Unplugeds i com no!, ... dels Redneck House Band. Aprofitem per celebrar amb tots vosaltres la popularitat dels tres més votats de cada categoria."


Els nominats eren (amb asterisc els guanyadors):
Millor Coreografia Nacional
"Silvias Mother". Chatty the Valley *
"Mr.Mom". Sake Club Calella
"Pepus Garden". Marieu Montaner

Millor Instructor Nacional
Ceci Mora (Tarragona) *
Cati Torrella (Barcelona)
Margarita Fuster (Girona)

Personalitat Nacional de l'any
Cities in Line *
Nashville Country Club (Terrassa)
Country Rebels (Esclanyà)

Millor Cançó Nacional per ballar
"Bring me Back". Redneck House Band *
"Illes dins d'un riu". Tomeu Penya
"Chihuahua". Dj Bobo

Millor Coreografia Internacional
"Slow Burn". Kathy Hunyadi & John Robinson(USA) *
"Ooh La La". Giovanni Coenmans (Holanda)
"Back to Louisiana". Darren Bailey (UK)

Millor Instructor Internacional
Giovanni Coenmans (Holanda) *
Danni Trepat (Holanda & España)
Raymond Sarlemijn (Holanda)

Personalitat Internacional de l'any
Pedro Machado (USA) *
Barry Durand (USA)
Roy Hadisubroto (Holanda)


Felicitats (ni que siguin amb tant de retard) als guanyadors/es.


A continuació podeu llegir una detallada crònica feta per en Xavi Badiella sobre el què va donar de sí el Dance Duel i el Hall of Fame 2006. Merci Xavi per fer de reporter!


DANCE DUEL 2006
Santa Susanna (Maresme) 26-28 de Maig

La competició Internacional de Line-Dance més veterana del panorama nacional ha arribat a la seva sisena edició amb molt bona salut i amb els millors resultats per part de Line-Dancers d'aquí, del que hom podia esperar.

Amb més participació que mai, cal destacar el nombre d'inscripcions de gent del país, que ha posat aquest esdeveniment del circuit de la World Country Dance Federation a l'alçada d'altres països d'Europa, ja podem dir que estem començant a ser respectats pels altres Line Dancers del continent.

L'esdeveniment com a tal va començar el divendres al vespre. A l'Hotel Mercuri, on estaven gairebé tots els estrangers allotjats, es feu la competició de coreografies on destacaren en Miquel Menendez i la Cinta Larrotcha com a coreògrafs d'aquí, en cada una de les modalitats en que competien. En aquesta ocasió pocs balls nous per part dels estrangers.

La festa nocturna que continua al mateix lloc on havíem assistit a la competició de coreografies fou de durada suficient, com per divertir-se ballant el que hom vulgues, puix que el repertori era força variat gràcies a la bona tasca el Dj, finalitzant no gaire tard, perquè els competidors del dissabte que havien de matinar no acabessin gaire baldats.

Al pavelló polisportiu de Santa Susanna, on podíem accedir-hi amb autobús directe des de l'Hotel, es desenvolupà la resta de l'esdeveniment. Durant el matí competiren les categories de Linedance Classic: Novice, Intermidiate i Advanced, també ho feren els de Showcase.

D'aquesta intervenció en destacarem, el primer lloc a Intermidiate de la Cristina Lopez i el segon lloc de l'Enric Nonell, a Novice tret dels primers llocs d'en Lluis Villa, Xavier Badiella i Montse Morera, que ho tenien fàcil, doncs competien sols a la seva categoria, hem d'apuntar uns meritoris segons lloc de la Mariona Prat i en David Benaiges, un altre de la Neus Tejero, i un quart de l'Esther Ramirez.

Per la tarda la competició fou quasi exclusivament d'estrangers, doncs ara per ara nosaltres encara no tenim ni MegaStars ni ReasingStarts, tampoc tenim tan bons professionals com per fer equip en el ProAm. Sí, però, que hem tornat a presentar competidors a Renegade, divisió que per ara ens és encara massa difícil.

L'espectacle estava assegurat si t'agrada el ball, veure a les Super Estrelles en acció és sempre un plaer, a l'igual com seguir l'evolució dels alumnes amb els seus professors en els diferents tipus de balls que han de competir.

Las festa nocturna a l'Hotel Mercury, tot i l'animació inicial, molt "marxosa" per part dels estrangers i forces "Katalanisquens", allò va ser un merder dels grossos, va acabar abans d'hora, perquè una penya d'aquelles de l'Incerso es volien afegir allà on no els pertocava: que si balles tu que si ballo jo, .-Avisa a los municipales.-, va ser divertit, però ens escurçà la gresca. Potser millor, l'endemà calia matinar si volies esmorzar abans d'anar a competir.

El diumenge es presentava prometedor, no va decebre gens. Competien els Newcomer, Couples i Honky Tonk (Ball Social).

A la categoria de Newcomer teníem una alta participació nacional, calgué fer semifinals en categoria de dones Diamond, dues catalanes passaren a la final fent un resultat molt bo: un segon lloc per a la Rosa Mª Uñó i el tercer per la Montse Balasch.

A les altres categories amb participació estrangera la sort fou diversa. En Teen, la Meritxell Gorgori fou primera i Gemma Badiella Tercera; Pedro Ramirez fou primer en Diamond, Neus Tejero segona en Crystal, en Open femeni.

En categories on només teníem gent del país, trobem als primers llocs a l'Anna Badiella en Youth femeni, a en Genís Ramirez a Youth masculi, a la Maria a Silver femeni i a en Josep Mª Canalda a Gold masculí.

Per la tarda venien les sorpreses, amb la competició del Pro-Aline, concurs de ball social però entre equips, amb cinc formacions que competiren amb molta alegria i bon rotllo.

Foren unes eliminatòries més divertides que altre cosa, amb esportivitat per part de tots els equips, els Country Line's Rebels de Palafrugell s'endugueren el primer lloc, tots ells vestits amb la seva samarreta blava del mar Empordanès; el segon anà a parar als "Avis" del Club Sant Jordi Sagrada Família de Barcelona, potser per allò d'anar amb el barret enplomat, molt divertit; el tercer per als Campins Dancers, amb noies molt maques amb les seves samarretes blanques.

Els Country Jukebox i els Breda Dancers, encara que no s'endugueren cap dels tres primers llocs si que s'endugueren premis i un bon record amb la gresca amb que ballaren tots plegats, era més una festa entre bons amics que una competició d'equips.

Els Workshops, que es desenvoluparen en una pèrgola exterior al costat del pavelló foren força concorreguts amb instructors internacionals com Giovanni Coenmans, Patricia Belloque o Louis Van Hatten, instructors nacionals, Miquel Menendez, Cinta Larrotcha, Angels Guix o Xavier Badiella.

Els "HALL OF THE FAME" fou un tema apart. L'acte que comença amb un agradable concert acústic dels "The Unpluggeds" amb un repertori ple de clàssics country dels que anomenaríem autèntics. El mateix David Ponsà dels "The Unpluggeds" fou l'introductor del curt parlament de la Vice-presidenta de la LDA, Meritxell Bautista, que ràpidament procedí a l'entrega dels guardons, que foren els següents:

- Millor Coreografia Estrangera: Slow Burn de Kati Hunyadi i John Robinson (USA),
certament un magnífic West Coast Swing de 72 counts amb una musica fantàstica i molt encertada que ha convertit aquest ball en un clàssic.

- Millor Instructor Estranger: Giovanni Coenmans (Holanda), què dir d'aquest campió del món, sempre tant accessible, amable i pacient. No és estrany que els Holandesos estiguessin tant interessats amb qui era el guanyador, per ells, un reconeixement com aquests els va satisfer molt, tal com ho va agraïr el mateix Giovanni. Cal destacar que el mateix Giovanni estava també nomenat com a millor coreografia i com a personalitat de l'any, és que l'home s'ho val.

- Personalitat Internacional de l'any: Pedro Machado (USA), no podia ser cap altre, el Rei, la Llegenda viva del Linedance, que des de fa molts anys, sempre que pot ens visita i ens omple d'entusiasme amb els seus balls i la seva gresca, un autèntic showman com va demostrar a l'hora de recollir el premi, fent alguna de les seves bromes, agraïnt amb el seu portuguès-espanyol força entenedor. Es notava que estava força emocionat, però per emocions les que ell mateix va provocar al començar l'entrega dels guardons nacionals.

- Millor Instructor Nacional: Ceci Mora (Tarragona) per la seva gran tasca al front del Crazzy Boots de Constantí, d'on han sortit un bon grup de bons competidors, que es troben entre els millors del nostre país.

- Personalitat Nacional de l'Any: Cities-in-line (Jordi Rius i Kati Torrella), per la seva gran tasca en l'organització d'esdeveniments que tots hem pogut gaudir, des dels BarnaLinedance fins als SpanishChampionsShips passant com no, per els Dance Duel. Gràcies als seus esforços hem pogut comptar entre nosaltres a les més grans figures del LineDance, amb els millors instructors i els més grans espectacles de ball que hom pogués imaginar, un premi que recolli una molt emocionada Kati Torrella.

- Millor Coreografia Nacional: "Sylvia's Mother" de Chatti de Valley (Terrassa), bon amic d'en Pedro, amb un parlament d'agraïment molt emotiu, aconseguí a diferència d'altres cops on tothom acaba rient, que moltes mares s'emocionessin i caigués alguna que altre llàgrima, puig que el ball guardonat fou escrit en homenatge a la seva esposa i mare de les seves tres filles. Fou el mateix Chatti, qui presenta el següent i últim guardonat.

- Millor cançó per ballar: Bring Me Back (The Redneck House Band), el grup format per en Mario "Travis", Josep lluís Perez, Andreu Nel·lo, Jaume Abellaneda i "Poti" Gallastegui. És una banda formada ara farà uns dos anys, compta amb actuacions a força locals del nostre país, guanyador aquest mateix any dels premis CMA. Però el que en destacaríem és el seu repertori, que no és solament de versions de cantants coneguts, sinó que disposen de temes propis, del que en destaca el Bring Me Back. El perquè es balla, és força obvi: la coreografia feta per la Cinta Larrotcha estava entre els molts balls que la gent havia votat.

La festa continuà amb un concert acústic d'en Mario i Poti acompanyats per els "The Unpluggeds", el David i en Josep Mª, guitarra en mà, amb veu d'en Travis, interpretaren un grapat de temes del seu repertori entre el que no podia faltar el "Bring Me Back" o el dedicat a la Mary d'en Travis (Ei! Que romàntic!).

No va acabar la festa sense una magistral actuació d'en Giovanni Coenmans tot disfressat de robot electrònic desplaçant-se per la pista al ritme d'una musica trepidant.

Una classe final del guardonat millor Instructor Internacional, fou la conclusió d'una festa entranyable, emocionant i divertida, digne de recordar.

Comentaris

Entrades populars