Calaf, amb "C" de Country !!!

Ballada popular Country de Catalunya a Calaf

Ahir diumenge va tenir lloc a Calaf la ballada popular de Country de Catalunya, que cada any organitzem entre tots a través de Countrycat.

Després de dues edicions entre coloms i guiris a la Plaça Catalunya de Barcelona ens vam desplaçar per votació popular al bell mig del país, a la comarca natural de l'Alta Segarra.

A la Plaça Barcelona 92 de Calaf vam reunir-nos 1 milió de persones segons el Barça, 2 pagesos amb Stetson segons els Mossos d'Esquadra i entre 200 i 300 persones segons l'organització... :-)

Vam comptar amb la col·laboració un any més d'en Joan&Cia, que enguany no van haver de desplaçar-se tants quilómetres per dur-nos la música!

I també de la La Boutique del Country, que va sortejar un barret, una camisa country i un parell de buckles (civelles) entre els assistents.

Ah! I no ens oblidem del bar La Coppe de Calaf, que va proporcionar aigua als assedegats i a les assedegades dansaires!


El sol un any més entre nosaltres
Després de l'edició de l'any passat a la Plaça Catalunya, on el sol no va fer acte de presència durant gairebé tota l'estona, enguany sí que es va voler afegir a la festa i va brillar de valent.

La crema solar de la Paulina i d'altres va anar la mar de bé per evitar cremades, tot i que més d'un no se'n deuria poder escapar. Jo personalment semblo un tomàquet...

De calor en feia una mica, però afortunadament el clima calafí permet estar a l'ombra sense passar calor.


Dues hores i mitja ballant
La trobada va començar puntual a les 12:00h del migdia, i es va allargar fins ben bé quarts de tres de la tarda.

Va venir molta gent a ballar, i més que van venir a treure el nas, sobretot calafins i calafines que val a dir que mica en mica van agafant afició pel country i el linedance. No en va al poble hi ha diferents grups que n'estan aprenent i cada any per la festa major s'organitza algun que altre concert.

Els balls, com cada any, van ser per tots els gustos i nivells: des del bàsic fins al feet, passant per moltes i moltes coreografies: California boy, wheels, cowgirl hussle, on the rocks, american dream, ain't givin' up, renegade, cotton eyed Joe, pitter patter, slappin' leather, south direction, lost, rose garden, bandit, a country boy, sidewalks,...

Va destacar com cada any el Hoochie-coochie en big circle, que va omplir tota la plaça.

I tampoc podia faltar a la cita el Pagadanjo en la seva versió genuïnament calafina. Si no sabeu de què us estic parlant, quan veieu a en DJ Joan&Cia demaneu-li la cançó...


Moltes fotografies
Enguany vaig detectar molts més fotògrafs que en edicions anteriors.

Per si encara no ho sabeu, Countrycat i el Luckenbach Honkytonk hem convocat el I Concurs de Fotografia Country de Catalunya. O sigui que tots els qui vau fer fotografies podeu aprofitar-ho i presentar-les al concurs!

Tot i que em consta que molts de vosaltres ja teniu pensat participar-hi i vau aprofitar l'ocasió... Alguns fins i tot pujant als balcons dels pisos que donen a la plaça per a fer fotografies aèries de la trobada, alguns altres entre fileres per trobar una bona imatge, alguns enfilats a la rèplica de la font de Canaletes que hi ha a la plaça... us felicito i us animo a seguir buscant la millor imatge country!

(Més informació i bases del concurs a aquesta pàgina o al Luckenbach Honkytonk)


Les fotos de la trobada a Countrycat Fotografies
Concurs a banda, podeu reviure la trobada a través de les fotografies que hem penjat a Countrycat Fotografies, on podeu trobar imatges de moltes trobades country que s'han fet a Catalunya. Entre elles, les fotos de les dues edicions anteriors (2004 i 2005) de la ballada popular, a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Entrar a Countrycat Fotografies!


Agraïments
Un any més, i no em cansaré de repetir-ho, s'ha d'agraïr a en Joan&Cia la seva col·laboració en muntar la trobada, ja que sense els seus equips de música i el seu ordinador-DJ no hagués estat possible.

Enguany cal afegir a la La Boutique del Country, que ens va ajudar a fer més interessant encara la trobada sortejant diferents premis entre els assistents.

I, com ja he dit al principi del missatge, al bar La Coppe de Calaf per donar-nos aigua per no deshidratar-nos amb la calor! I a l'Ajuntament de Calaf per donar-nos el permís per fer la trobada, cosa que no podem dir del de Barcelona...

I, sobretot, sobretot, sobretot: moltíssimes gràcies a tots els que vau venir a Calaf (i a tots als qui no us va ser possible apuntar-vos-hi) per ajudar a fer crèixer l'afició al country i al linedance al nostre país!

Ens veiem l'any vinent!!!

Comentaris

Entrades populars