Presentació del llibre "Corrido del Güero Errante"

Corrido del Güero Errante

Finalment ja hi ha data de presentació del llibre "Corrido del Güero Errante", escrit i il·lustrat per en Jordi Guasch i que narra les seves experiències viatgeres de 6 anys per terres mexicanes i del sud dels Estats Units.

Serà a la famosa llibreria de viatges Altaïr (Gran Via 616, entre Rambla Catalunya i Balmes), el dimarts 4 d'abril, a les 19:30h.

L'acte està obert a tothom, i serà presentat pel Màgic Andreu, un gran amant també de la música Country.

Animeu-vos a anar-hi!

Ja en vam parlar a Countrycat el passat 5 de gener, però avui us en tornem a publicar una breu ressenya per fer memòria:

"Corrido del Güero Errante" és un compendi de les experiències viatgeres dels seus últims quatre viatges abraçant un període de 6 anys. Basant-se en les anotacions dels seus diaris, així com en els records, Jordi Guasch narra una sèrie de variades anècdotes, des d'un punt de vista tant personal com original.

L'any 1997, la seva naturalesa inquieta el va impulsar a travessar Mèxic dut per el seu innat esperit aventurer. Després de certs contratemps i com guiat pel destí, va conèixer una misteriosa noia que acabaria convertint-se en el nexe comú de tot el volum. Com a conseqüència, el lector no només seguirà el periple de Jordi Guasch a través de Mèxic, Xile, Perú, Illa de Pascua i Texas, sinó que estarà atent a com es va desenvolupant aquesta singular relació afectiva que desembocarà a un inesperat desenllaç. Una odissea així va més enllà del típic concepte de llibre sobre viatges. Apart del mencionat affair i el subjectiu punt de vista de l'autor respecte a allò que l'envolta, descobrim com recorre a la imaginació (mitjançant cites cèlebres, fantasiant sobre determinats llocs i amb apunts històrics o mitològics), amb la intenció de combatre el tedi i la soledat de qui s'aventura sol, sense un rumb establert, a mercè de la improvisació.

A "Corrido del Güero Errante" no manquen les descripcions de paisatges, edificis, monuments o persones però l'escriptor també fa èmfasi en detalls que passen desapercebuts per molts viatgers, com el fet de reparar en el perfil musical d'aquelles regions visitades (fent esment especial a la seva admirada country music), alguns successos paranormals, aspectes socials i culinaris, etc. Degut a una clara disposició per a connectar amb la gent, Jordi Guash es veu immers en tota mena de curioses circumstàncies. Prestigiós dibuixant, la seva constant predisposició a retratar amb un llapis ja sigui el què perceben els seus ulls o el què projecta la seva instintiva ment, provoca que sorgeixi una aura d'empatia entre ell i allò que l'envolta... encara que no sempre origini el resultat esperat. L'actitud positiva i aquesta peculiaritat artística, faciliten l'acostament a receptius indígenes, pintorescos rodamóns, generosos autòctons del lloc... i fins i tot personatges poc fiables. No és d'estranyar doncs, que s'enfronti a variades situacions."


Portada


Contraportada



Enllaços relacionats
· Jordi Guasch dibuixant
· Llibreria Altaïr

Comentaris

Entrades populars