Ha mort Buck Owens

Ha mort Buck Owens

El passat dia 25 va morir a Bakersfield, Califòrnia, Buck Owens, una llegenda de la música country, als 76 anys d'edat.

Aquest missatge té la intenció de retre-li un petit homenatge i de donar a conèixer la seva figura a tots aquells que la coneguin poc (tot s'ha de dir, com jo abans d'informar-me a través d'Internet).

Després de fer-se pública la notícia de la seva mort, les reaccions del col·lectiu de la Country Music no s'han fet esperar, tal com es pot llegir a aquesta notícia de la web de la CMT. Entre ells Keny Chesney, al qual el mateix Owens havia impulsat. O Brad Pailsey, a qui Owens va deixar la seva jaqueta quan el primer va debutar al Gran Ole Opry. O en Dwight Yoakam, amb el qui havia protagonitzat força duets i que ha declarat sentir una profunda tristesa per la desaparició d'un dels seus mestres.


Alvis Edgar Owens Jr. havia nascut a Sherman, Texas, el 12 d'agost de 1929, l'any de la Gran Depressió.

Ja de petit li van posar el sobrenom de "Buck", que si no he entès malament l'anglès, era en motiu d'un ase que tenien a la seva granja.

La seva família va traslladar-se cap a l'oest el 1937, concretament a Mesa, Arizona.

Va anar a l'escola fins els 13 anys, i ell sol va aprendre a tocar la guitarra. Ja cap al 1951 s'havia traslladat a Bakersfield, Califòrnia.

Als clubs de Bakersfield, Owens va començar la seva carrera primer com a músic i posteriorment com a cantant, gravant per segells petits com ara PEP i Chesterfield. Fins que l'any 1957 va signar per Capitol Records.

Però el seu primer single amb Capitol no va tenir gaire sortida. Va ser llavors quan Owens va anar cap a Puyallup, Washington, per seguir la seva carrera. allà va conèixer a Don Rich, amb una veu alta i nassal que combinaria a la perfecció amb Owens.

Al 1959, Owens va publicar el hit "Second Fiddle" amb un estil semblant al de Ray Price. Més endavant, l'èxit de "Under Your Spell Again" va permetre a Owens tornar a Bakersfield i formar un grup, els Buckaroos.

I cap al 1963, la seva versió del tema de Johnny Russell "Act Naturally" va quedar-se al No. 1 durant 4 setmanes. Però és que la cançó "Love's Gonna Live Here" se n'hi va passar 16 a dalt de tot de les llistes!

Durant la dècada dels 60, les seves cançons eren habituals de la capçalera dels grans èxits: "My Heart Skips a Beat," "I Don't Care (Just As Long As You Love Me)," "I've Got a Tiger by the Tail," "Before You Go," "Waitin' in Your Welfare Line," "Think of Me," "Open Up Your Heart" i "Where Does the Good Times Go."

A partir d'aquí es va dedicar també a altres negocis d'entreteniment, fent de productor entre altres.

Mica en mica s'havia quedat una mica fora de la primera plana mediàtica. Però quan Dwight Yoakam va aparèixer a mitjans dels 80 procalamant l'estil californià de fer música country el va convèncer per grabar junts una cançó preciosa: "Streets of Bakersfield". Va arribar al primer lloc l'any 1988, el darrer cop que Owens hi va arribar.

Un altre èxit de finals dels 80 va ser el seu duet "Act naturally" amb l'ex-Beatle Ringo Starr.

L'any 1996 va ser escollit pel Country Music Hall of Fame i pel Nashville Songwriters Hall of Fame. El mateix any va obrir el Crystal Palace a Bakersfield.

(Informació extreta d'aquesta pàgina de la CMT)


Enllaços relacionats:
· Web oficial de Buck Owens
· Biografia utilitzada pel missatge d'avui (CMT.com)
· Extensa i completa biografia a la seva web oficial

Comentaris

Entrades populars