World Country Dance Federation


World Country Dance FederationFont: Jordi Rius


En Jordi Rius em va enviar fa unes setmanes informació sobre la constitució el passat mes de gener de la World Country Dance Federation.

Per a tots aquells que hi pogueu estar interessats, a continuació us en copio el text que m'ha transmès, agraïnt-li la seva col·laboració.


El passat 8 de Gener va veure la llum la Federació Mundial de Ball Country "World Country Dance Federation" (www.worldcdf.com).

Tots el països d'Europa estan representats, també els USA i ja comenten a estar-ho els antics països de l'Europa de l'Est com ara les repúbliques Bàltiques. En el cas d'Espanya la representació la ostenta la "Asociacion española de Line dance y Baile Country", altrament coneguda per "Line Dance Association".

Es tracta d'un pas molt important dins del ball country perquè sota el mateix paraigües col·laboren els diferents mons del ball country: Ball Social, Competició i Instructors. És la única entitat mundial d'aquestes característiques i per això compta d'entrada amb més socis i professionals del line dance i ball country que cap altra del món.

Els esdeveniments de nivell nacional que organitza són: Barna Line Dance, Girona Line Dance, Tarragona Line Dance i Mallorca Line Dance. Totes aquestes són a partir d'ara competicions Nacionals de la WCDF.

També copmta amb esdeveniments internacionals, com ara: Campionat d'Espanya (Lloret, novembre 2006) i Dance Duel (Santa Susanna Maig 2006).

Un aspecte molt important és que el sistema de ranking es farà a tots als països, existint en conseqüència un ranking per país, que a Espanya l'associació ja fa dos anys que aplica, i el ranking Internacional (a on només compten les proves internacionals)

Els instructors i monitors de l'associació espanyola han vist reconeguda la seva acreditació, al igual que els d'altres associacions de país com per exemple Holanda. L'esforç i la autoexigència de tots el instructors espanyols que van optar per el millor programa de formació a Espanya, el de l'Associació, s'ha vist recompensada.

Podreu examinar-vos amb la Federació Mundial a Espanya durant el 2006. Com cada any els exàmens de l'Associació per Instructors i Monitors WCDF seran al Maig i al Novembre. Els cursos (18 hores) o el manuals, si voleu anar per lliure, estaran disponibles a la web de l'associació.

Les votacions per els Top 40 de cada país ja estan arribant a la WCDF. Els concursos de ball social tipus "honky Tonk line dance" de l'associació espanyola també esdevenen un punt comú a tots els països i per tant de la WCDF.


Enllaços relacionats:
· World Country Dance Federation
· "Asociación española de Line dance y Baile Country"

Comentaris

Entrades populars