The King & the Princess: crònica de la visita de Pedro Machado


Walk the lineFont: Margarita Fuster


La Margarita Fuster ha tingut l'amabilitat de fer de reportera per Countrycat i escriure una crònica sobre el què va donar de si la visita del coreògraf internacional Pedro Machado a Catalunya, concretament a Esclanyà. Com jo, potser no coneixereu a priori a aquest coreògraf pel nom, però segur que haureu ballat alguna vegada un dels seus balls més famosos, el King of the road. Per cert, trobo que darrerament el ballem poc, no? Clar que tampoc vaig a ballar tant sovint com abans...

Bé, us enganxo la crònica a continuació agraïnt la col·laboració de la Margarita i de tots els qui col·laboreu amb Countrycat desinteressadament.

El Rei visitava Esclanyà. Calia aprofitar-ho i vet aquí que cap a l'Empordà anaren gent de força llocs del nostre país, per veure en Pedro Machado, el Rei del Line Dance o, com el coneixen arreu el món, "The King of Line Dance". A aquest triple campió del món aquí el coneixem més pel seu ball més emblemàtic, el "King of the Road".

La vetllada, organitzada pels Country Line's Rebels, semblava animada. El centre polivalent d'Esclanyà s'omplí de gent, malgrat la pluja i les amenaces de nevades a tort i a dret.

Com no podia ser d'altra manera quan va sonar el "King of the Road" la pista s'omplí de gom a gom. El Rei encapçalava la comitiva; renoi, com es nota que és un gran campió.

La sessió continuava amb classes de diferents balls, tots ells per anar preparant les competicions del circuit del Line Dance Series del 2006: el "What's Not To Love", el "Body and Soul",... entre una classe i altra corria la nit amb ball lliure sempre amb la gent molt animada. Per cert, la calefacció va funcionar d'allò més bé.

Més tard començaren les sorpreses. Aparegué la incorregible Leticia Pijoan i Sorribes, esverada com sempre i amb ganes de gresca. Començà ensenyant un ball de parella (The Golden Puma) i al final va acabar ballant amb el "mismísimo" Pedro Machado, o sigui el Rei.

Naturalment tot era una conya rera l'altra, que si "soy princesa", que "cuidado donde pones la mano", que si "me caigo" que si "no me agarras bien",... Amb tot, aconseguirem finalitzar el ball amb força dignitat. Això si, també amb moltes rialles.

Fou l'hora del mestre entre els mestres i en Pedro no ens va decebre amb el seu ball "Kick and Rock", un smooth fantàstic, sobretot si el veus ballar a ell, no pas a nosaltres que feina teníem en seguir el seu ritme! És per això que ho repetirem dues vegades més, naturalment tot entre acudit i acudit d'aquest personatge que ens encisa amb el seu caràcter obert i proper.

La forta nevada, que començava a amenaçar el retorn de força gent, aconsellà escurçar la festa i a 2/4 d'una es donà per acabada la gresca. Després tothom es va fer les fotos de rigor tant amb la "Leti" com amb en Pedro Machado, tot un luxe que la gent va gaudir amb la seva animada presència i entusiasme. Cal agrair a aquest gran artista, la seva simpatia i tracte planer així com el bon humor i l'entusiasme que ens va demostrar.


I fins aquí la crònica de la Margarita sobre la visita d'en Pedro Machado.

Ja sabeu que si voleu col·laborar amb Countrycat escrivint cròniques, enviant balls, fotografies, lletres de cançons traduïdes al català,... només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es

Comentaris

Entrades populars