El Barn: ball i música americana a Rubí


El Barn
Font: Web d'El Barn



Avui m'agradaria fer ressó des de Countrycat d'una obertura molt especial dins el món del ball i la música americana.

No es tracta d'un honkytonk o "bar country" com els que coneixem, sinó un espai dedicat a la música americana i a les diferents formes de ball d'aquest país.

Estem parlant d'El Barn, en nou local que en Greg Ryan ha obert a Rubí (Vallès Occidental).

Com que encara no hi he estat i no he parlat amb ningú que el conegui directament, crec que el millor que puc fer per descriure El Barn és deixar-vos amb les paraules del propi Greg Ryan al Fòrum Countrycat fa uns dies:

"Hola a Tots!

Es cert, ja hem obert El Barn i veig que la noticia corre rapidament boca a boca dins del "mundillo" country, això crec que ès positiu i estem molt contents que passi, encara que la nostra intenció és de fer una campanya de promoció i una festa d'inauguració sonada a tots els medis de comunicació molt aviat. Fins que anunciem la inauguració, però, diem que aquests dies son de "pre-inauguració".

Per tant, aquesta nit NO ÉS l'inauguració com s'ha dit en un missatge en aquest forum. M'explico, jo vaig enviar un missatge als membres de Barcelona Barndance, un Yahoo Group exclusivament pels amants del Barndance i els balls tradicionals que fem, anunciant la primera sessió de Barndance (no linedance) de 19h a 21h avui dissabte 8, i un membre ha enganxat aquest missatge aquí dient que avuí era l'inauguració. De fet es pot dir que és l'inauguració de les sessions de Barndance que farem regularment, i tothom está convidat, entrada 4E amb consumició inclosa. Per cert moltes gràcies a en Pere per les boniques paraules que ha dedicat al Barn i les ganes d'ajudar-nos amb la promoció!

Ara aprofitaré per fer-vos cinc centims d'El Barn i quina mena de local volem que sigui.

Primerament he de dir una cosa amb tota claretat?EL BARN NO ES UN LOCAL MÉS DE LINEDANCE. Potser amb aquesta frase he perdut desenes de clients, o potser els he guanyat, però ara us explicaré exactamente el què és.

És un bar/restaurant dedicat al què diem "Roots Music" del meu païs (els EUA). Roots music és tota la música que té els arrels en la música folk/tradicional/etnic dels USA. Evidentment el country entra plenamente aquí, però també el blues, el rock'n roll, el rockabilly, el cajun, certs tipus de jazz, el folk, el bluegrass, celta, i tota la música que avuí en dia es coneix com a Americana.

Molts d'aquests estils de música tenen el seu propi ball, i farem tallers regulars, jam sessions i música en directe de TOTS. Però també us avanço que jo, com a músic professional de tota la vida, i com molta gent, valoro moltíssim el poder escoltar la bona música en directe o "enllaunada" en un lloc comode i agradable amb una bona qualitat sonora i visibilitat al escenari, i això crec que hem aconseguit al Barn.

Ara, pels Linedancers habituals del Countrycat, aquí a Catalunya, hi han molts locals que s'anomenen "Honky Tonks" o un "Bars Country" el que significa un local on es fan classes de linedance quasi tos els dies, i pràcticament només es punxa música per tal fi. El Barn no serà així, encara que no tenim res en contra d'aquesta activitat, i de fet els que ens coneixeu sabreu que la Judit es professora i ella i jo erem entre els primers de introducir el linedance al païs, a Portaventura molt abans de l'existència de cap Honky Tonk. Per tant pensem que la millor manera de oferir una cosa nova als linedancers serà programar varis cops al més Mega-Line Dance Parties obertes a totes les "escoles" de ball diferents d'aquí i la música que més demana la gent. La resta dels dies dedicarem als altres molts estils que he mencionat. "


Com en Greg deixa clar al seu missatge, no serà un lloc dedicat exclusivament al Country i al Linedance. Però això encara el fa més atractiu!

I és que quedar-nos només amb el country ens faria perdre la oportunitat de conèixer molts altres estils de música americana que també valen molt la pena.

I quedar-nos només amb el line dance faria que molts desconeguéssim l'existència d'altres tipus de balls americans com el Barndance. De fet, he de reconèixer que fins ara no havia sentit mai parlar-ne.

En fi, que benvingut sigui El Barn i que per molts anys! Molta sort a en Greg en aquesta nova aventura!!

Visiteu la web d'El Barn clicant aquí (encara està en construcció)

Comentaris

Entrades populars