Willie Nelson (Bio i nou CD: It Always Will Be)


Willie Nelson - It Always Will Be
Font: Amazon.com



Nou disc d'aquest veterà músic, titulat "It always will be" i publicat per Lost Highway el passat 26 d'octubre.

He de reconèixer que no conec gairebé res de Willie Nelson, però mai és tard per aprendre, oi?

Willie Nelson va néixer el 30 d'Abril de 1933 a Abbot, Texas. Tant ell com sa germana van ser criats pels avis. La primera guitarra, als sis anys.

Mentre es feia gran la música li esdevenia el centre de la seva vida. Li encantaven les "big band", el country (de Texas) i la música de Frank Sinatra.

Als 10 anys ja va actuar a dalt d'un escenari. En plena adolescència, en Willie Nelson tocava a honky-tonks amb en Bud Fletcher i en Floyd Tillman, entre altres.

Va fer la primera pela, com aquell que diu, fent de venedor casa per casa. Més tard, va treballar a la radio local. I quan es va graduar a la "high school" ja tenia el seu propi programa de radio.

Després de passar per les forces aèries, amb 23 anys, va vendre la seva primera cançó, No Place For Me.

L'any 1959, Willie Nelson ja s'havia casat i separat, i havia estat pare dos cops.

Treballava com a disk-jockey i escrivia cançons al temps lliure. Un dels seus èxits d'aleshores, Family Bible, la va vendre per més de 100 dòlars!

A partir d'aquesta època, Willie Nelson finalment havia fet diners venent les seves pròpies cançons, particularment amb Night Life.

Va provar fortuna a Nashville. I als dos anys ja s'havia establert com a compositor i havia venut dos #1 a Faron Young i Patsy Cline.

Això és el què va estar fent, escrivint i venent, fins el desembre de 1970. Llavors va tornar a Texas, després de 10 anys.

Però Texas no tenia el gran número d'artistes que tenia Nashville, i aviat va veure que li faltava mercat per les seves cançons. I això va fer que es decidís a cantar ell mateix les seves cançons.

I al primer any de la seva tornada, ja havia publicat dos àlbums!! Foren Shotgun Willie i Phases And Stages.

L'any 1975, mentre la seva popularitat creixia, va entrar a les llistes el seu àlbum Red Headed Stranger, i va ser un tot un èxit. El va col·locar a dalt de tot del panorama musical del country.

I va afavorir a la publicació d'un recopilatori amb moltes de les cançons que Willie Nelson havia composat fins el moment. Es va titular Wanted: The Outlaws. Va vendre més d'un milió de còpies i va esdevenir l'àlbum més venut de la història.

Però no ens oblidem d'una altra de les facetes de Willie Nelson. Cap el 1978 va iniciar, com altres cantats country, la seva carrera d'actor. Va sortir tant a pel·lícules, com a sèries de televisió.

Dels anys 80, són coneguts els duets musicals que va protagonitzar amb gent com Bob Dylan, Dolly Parton, Merle Haggard, Neil Young, i altres. Jo el recordo cantant juntament amb Julio Iglesias la cançó To all the girls I loved before.

La dècada dels 90 va fer mantenir la seva popularitat. L'any 1993, la seva cançó (del 1983) On The Road Again, va ser utilitzada a la pel·lícula "Forrest
Gump".

Dels 90 són àlbums com "Across The Borderline", "Moonlight Becomes You", i "Just One Love".



I, si fem un salt fins el mes d'octubre passat, ens trobem amb el què és el seu darrer àlbum fins ara, It Always Will Be.

Les 14 cançons són les següents:

01 It Always Will Be
02 Picture in a Frame
03 The Way You See Me
04 Be That as It May
05 You Were It
06 Big Booty
07 I Didn't Come Here (And I Ain't Leavin')
08 My Broken Heart Belongs to You
09 Dreams Come True
10 Overtime
11 Tired
12 Love's the One and Only Thing
13 Texas
14 Midnight Rider

Ja us dic que no coneixia gaire cançons de Willie Nelson, i no us puc dir si és un àlbum trencador o continuista. Però a mi m'ha agradat força. Concretament els temes 6, 7 o 8.

Podeu escoltar vosaltres mateixos totes les cançons entrant a aquesta pàgina.

Si voleu fer algun comentari tant de l'artista com del seu nou CD, podeu deixar un missatge al Fòrum Countrycat.


Enllaços utilitzats per escriure el missatge:
· Biografia. Anar a la pàgina
· Web Oficial. Anar a la pàgina
· Listening party a la web de la CMT. Anar a la pàgina
· Comprar el CD a Amazon. Anar a la pàgina
· Resultats al Google de Willie Nelson. Anar a la pàgina

Comentaris

Entrades populars