Randy Travis: Passing Through


Randy Travis: Passing Through
Font: CMT.com



Demà 9 de novembre surt a la venda el darrer treball de Randy Travis, titulat Passing Through.

Randy Travis és un dels artistes prolífics i polifacètics del Country actual. Us en presento una petita biografia perquè el coneguem tots una mica més.


Va néixer a Marshville, N.C., el 4 de maig de 1959.

La seva vida ha patit canvis importants que han influït en la seva producció musical sense cap mena de dubte.

De jove era un petit delinquent. Beguda, baralles i fins i tot drogues o actes delictius a petita escala el duien de pet a la garjola. Però aquesta etapa va quedar enrera quan va començar a tocar a un local de Charlotte, N.C., després de guanyar un concurs. Amb l'ajuda de la mestressa del club, Lib Hatcher (que amb els anys seria la seva dona), l'adolescent rebel va iniciar una profunda transformació.

Es va centrar en la música. A aquella època, corrien els temps d'Urban Cowboy, una fase popera del Nashville de principis dels anys 80.

Ell va ser un dels cantants que va ajudar a tornar a posar damunt l'escenari joies musicals com ara els fiddles, les steel guitars i les lletres honky-tonk.

Va grabar per un petit segell discogràfic, Paula Records, i va promocionar de radio en radio el seu treball per tot el Sud.

L'any 1981 va anar-se'n (amb en Hatcher, que li feia de manager) cap a la "Music City", però el van rebutjar totes les discogràfiques. Segons sembla, la seva veu no els convencia...

Això va fer que Hatcher es posés a dirigir un local, el The Nashville Palace i que ell fes de renta-plats i cuiner. Ocasionalment, sortia de darrera els fogons per cantar alguna que altra cançó.

Mentre era a aquell "tuguri" (és correcta aquesta paraula??) Randy Travis va grabar un disc en directe amb el nom de Randy Ray. Aquest treball independent va ser suficient per la seva manager per aconseguir-li un contracte amb la Warner Bros. Records.

El 1985, el segell va treure el single On the Other Hand, que només va arribar al nº 67 de les llistes! Jo el trobo un gran tema country, però no hem d'oblidar que el Nashville de l'època encara no acceptava el seu estil.

El segon single de Randy Travis va ser un altre extraordinari tema (per mi), una cançó titulada 1982. Aquest cop sí que va entrar al top-ten de les llistes i va ajudar-lo a crèixer en popularitat.

Coses de la vida, la Warner va tornar a treure llavors el seu primer single (On the other hand), que no s'havia menjat un rosco, i va arribar al número 1 de les llistes. Es veu que en aquell moment sí que era una bona cançó... Hi ha coses que costen d'entendre i fan plantejar fins a quin punt són vàlides les llistes. Com pot ser que la mateixa cançó passi del 67 al número 1?

Bé, després van arribar èxits consagrats com ara els temes Diggin' Up Bones o Forever and Ever, Amen; aquest últim va ser nomenat per la Country Music Association single de l'any el 1987.

Un any abans, Randy Travis havia guanyat el premi a la millor promesa, de la CMA (Horizon Award). I a partir d'aquell moment cada any va anar sucant algun premi o altre.


Entre els darrers treballs de Randy Travis n'hi ha un de gospel, Inspirational Journey, que va ser una aposta molt arriscada segons paraules del mateix cantant.

El 2002 va publicar un nou treball de temes religiosos titulat Rise and Shine. El primer single de l'àlbum, Three Wooden Crosses, va arribar al número 1 de les llistes i va ser premiat tant per la CMA com als Grammy del 2004.


Doncs demà, com dèiem al principi de l'article, publica el seu darrer treball fins al moment, titulat Passing Through. Les 13 cançons són les següents:
01 Four Walls
02 Angels
03 Daddy Never Was
04 I'm Your Man
05 Love Is Alive And Well
06 Pick Up The Oars And Row
07 Place To Hang My Hat
08 I Can See It In Your Eyes
09 My Poor Old Heart
10 Right On Time
11 Running Blind
12 That Was Us
13 Train Long Gone

Si entreu a la seva pàgina web en podreu escoltar fragments d'alguns dels temes. No m'estranyaria que un dia d'aquests la CMT en faci una Listening Party i els poguem sentir tots sencers.

Us agrada Randy Travis? Detesteu la seva veu o la trobeu especial? Opineu sobre els seus àlbums al Fòrum Countrycat!

Enllaços relacionats:
- Web oficial. Anar-hi.
- Resultats al Google buscant Randy Travis. Anar-hi.
- Biografia en anglès. Anar-hi.
- Pàgina a Amazon. Anar-hi.

Comentaris

Entrades populars