VI Concurs de Line dance del Nashville


Two Plus Two: Guanyadors del Concurs
Font: Countrycat



No va ser fàcil, com cada any, que el jurat pogués decidir els guanyadors. I no ho va ser perquè, segons el meu punt de vista, pràcticament tots els balls tenien un nivell igual de bo.

Ja sé que és el què es diu cada any, però estareu d'acord que fa un any tots imaginàvem que el Legends o el Four Wheel quedarien dels primers. Doncs aquest any no era tant senzill endevinar-ho.

Els guanyadors van ser el grup anomenat Two Plus Two, de dos nois i dues noies (disculpeu, no em vaig quedar amb els noms). La cançó, tot un encert. Una de l'Ann Tayler que duu per nom Right in the middle. Pels qui no sapigeu com fa, des d'aquesta pàgina en podreu escoltar un fragment.

El ball també es diu Two Plus Two, i espero poder-lo aconseguir ben aviat per poder-lo penjar a Countrycat (ei! com qualsevol altre del concurs, eh?). Era un ball en línia però que destacava de la resta perquè en durant uns quants temps elles i ells es quedaven mirant o bé d'esquena, depenent de la paret. És un ball ràpid però no impossible, per entendre'ns.

El premi pel primer lloc eren uns barrets marca Stetson.

En segon lloc va quedar el grup Country Jukebox, en el qual hi participava la Cinta, que en aquest concurs va canviar la cadira de jurat per la tarima de participant. El ball també es diu Raindrops. La cançó és d'en Joe Nichols, What's a Guy Gotta Do (de l'àlbum Revelation). En podeu escoltar un fragment des d'aquesta pàgina i en podeu saber la lletra clicant aquí.

El premi pel segon lloc, una camisa country.

El tercer graó del podi va ser per tres noies que formaven el grup Ruta 66. El ball es diu Calling Caroline i la cançó d'en Darryl Worley, Callin' Caroline. En podeu escoltar un fragment des d'aquesta pàgina i en podeu saber la lletra clicant aquí.

El premi pel tercer, uns texans.

El premi al millor vestuari se'l va endur el grup Keep it Teki, capitanejat pel David, profe del Kansas. El ball, que també es diu Keep it Teki tampoc estava gens malament. La cançó era de la Danni Leigh, Mixed up mess with a heart.

A continuació us escric la totalitat de grups que es van presentar, amb els noms dels balls, les seves cançons i si van passar a la final. És gràcies a la Mercè, que molt amablement va anar-se apuntant totes les dades i després me les va passar (Gràcies xicota!).

· Ball: Down. Cançó: Cross Canadian - Down
· Ball: Kids Show. Cançó: Daryle Singletary - Amen kind of love. Finalista.
· Ball: Two Plus Two. Cançó: Ann Tayler - Right in the middle. Primer lloc.
· Ball: Sick. Cançó: Charlie Shearer - The string
· Ball: Kit Kat. Cançó: Noah Gordon - I need a break
· Ball: Walking Backwards. Cançó: Brandon Sandefur - Walking Backwards
· Ball: Take me down. Cançó: Pat Green - Down to the river. Classificat per la final. Veure el full del ball
· Ball: Jemavi. Cançó: Garth Brooks - Take the keys to my heart. Veure el full del ball.
· Ball: Keep it Teki. Cançó: Danni Leigh - Mixed up mess with a heart. Premi al millor vestuari.
· Ball: Hellow. Cançó: Daryle Singletary - Redneckin'
· Ball: Dark Whiskey. Cançó: Gary Allan - Drinking dark whiskey
· Ball: Cocktail. Cançó: Billy Yates - Alcohol abuse. Veure el full del ball.
· Ball: Titanic. Cançó: Keith Gattis - Titanic. Veure el full del ball
· Ball: Ready to dance. Cançó: Aaron Tippin - The night shift. Classificat per la final. Veure el full del ball
· Ball: Jocker. Cançó: Kevin Denney - Correct me if I'm right. Classificat per la final.
· Ball: Only the lonely. Cançó: Dierks Bentley - How I amb doing
· Ball: Calling Caroline. Cançó: Darryl Worley - Callin' Caroline. Tercer lloc.
· Ball: Travelling to Memphis. Cançó: Elvis Presley - When she cries.
· Ball: Rain drops. Cançó: Joe Nichols - What's a guy gotta do. Segon lloc. Veure el full del ball
· Ball: Why. Cançó: Beddy Hobbs - They Always Look Better When They're Learnin'
· Ball: Nothing to loose. Cançó: Amie Dalley - Men don't Change. Classificat per la final.
· Ball: Mr. Mum. Cançó: Lonestar - Mr. Mum. Classificat per la final. Veure el full del ball.

A nivell de balls, ja he comentat que els que vaig veure a la final (dissabte no hi vaig ser) els vaig trobar tots d'un nivell molt similar.

Pel que fa a les cançons, crec que és força curiós que la majoria de temes no són dels artistes més mediàtics. Per entendre'ns, de totes les cançons no n'hi ha cap d'Alan Jackson o George Strait.

Només un cantant ha tingut dues cançons, Daryle Singletary.

No sé si d'això se'n pot treure cap conclusió, però potser indica que cada cop prenen més força autors novells o poc coneguts davant de "fenòmens mediàtics" dels grans segells discogràfics. Uns cantants que molts classificarien de segona fila però que aporten unes tonades molt més fidels al country que la majoria dels top-vendes.

Deixeu-me repetir que qui vulgui enviar-me el full de qualsevol ball ho pot fer a la direcció de sempre: countrycat@terra.es

Ho faig extensible a fotografies que em volgueu passar. Jo en vaig a cada grup de la final, però encara no he pogut penjar-les. Espero fer-ho els propers dies.

Poca cosa queda per comentar, llevant de felicitar a la gent del Nashville per muntar-nos cada any aquesta trobada. I al jurat, que un cop més va tenir-ho molt complicat.

Teniu el Fòrum Countrycat per comentar la jugada, respectuosament, amb la gent.

Comentaris

Entrades populars