Polèmic article sobre el Mr Banjo


Article de la discòrdia
Font: Countrycat



Avui us oferiré la possibilitat als qui no ho hagueu fet encara de llegir un article que ha aixecat molta polseguera en l'entorn country estatal.

Es tracta d'un article aparegut al diari El Mundo el passat 21 de Juliol que ve a ser una mena de pseudo-crònica sobre el què va donar de sí el Mr. Banjo Festival 2004 de Terrassa.

L'article (d'una pàgina sencera i amb foto) el signa una tal Cristina Fallaras. I dic pseudo-crònica perquè de crònica en té ben poc.

La Sra/Srta Fallaras es dedica a dibuixar una estampa folklòrica del festival, jugant amb l'eina de la ironia per tal de arraconar a la marginalitat l'estil de música que tant ens captiva.

Parla de gent disfrassada, d'un ramat de vaques que no va venir, de malabarismes (es refereix al trick roping),... però ni en una paraula es fa ressó dels grans concerts i actuacions, que al cap i a la fi és el què reuneix a tanta gent en un festival de música, sigui country o no.

Em pregunto si l'autora de l'article hagués escrit el mateix en una crònica del Sonar o de qualsevol altre festival multitudinari.

Trobo indignant que es deixi publicar segons quin contingut en un mitjà que crec que ha de semblar rigurós i professional. L'article, de periodístic en té poc. Evidentment que el què diu no s'ho inventa del tot, però no parlar dels concerts en un festival de música diu molt poc d'aquesta senyora/senyoreta com a periodista.

No arribo a entendre el perquè el Country provoca rebuig sistemàtic a tanta gent. Gent que, per altra banda, en sa vida ha escoltat més country que les notes desafinades del mediàticament desaparegut Coyote. Si d'això se'n pot arribar mai a dir country...

En fi, només espero que algun dia el Country pugui arribar a ser un estil normal. Tant de bo entre tots/es ho aconseguim.

Els qui volgueu llegir l'article en qüestió, entreu a aquesta pàgina.

Si després de llegir l'article, teniu ganes d'enviar una carta al director de El Mundo, a aquesta pàgina trobareu la manera de fer-ho.

També podem comentar la jugada al Fòrum Countrycat

Comentaris

Entrades populars