Crònica Festival de Craponne


Festival de Craponne
Font: Web oficial del Festival



La Lola, l'Estel i la Cèlia van tenir la sort d'anar els dies 23, 24 i 25 de Juliol al Country Rendez-Vous Festival, de Craponne.

I han tingut l'amabilitat d'escriure una crònica del què van veure i de què els van semblar les actuacions que van poder escoltar. Qui vulgui fer el mateix de qualsevol acte o concert que vagi, ho pot fer enviant un mail a countrycat@terra.es.

Moltíssimes gràcies xicotes!!! Us en dec una!!!

"Vam marxar de Terrassa dijous 22 de Juliol i després de 10 hores de carretera, vam arribar a Craponne.

El terreny d'acampada estava justa al costat del festival. Vam muntar la tenda. i a les 20:00 ja feien avtivitats relacionades amb el festival, el "Festival off", Davant de la cantina hi havia un Dj francès que anava posant cançons i unes 80-90 persones ballant, però sobre la gespa i pedres!.

Ballem el "Tush push", "God Bless Texas", "Cheyenne", "Electric slide", i ballen altres balls francesos.


Divendres 23 de Juliol
Al migdia comences els assajos, com que estem a prop de l'escenari, ho sentim tot.

A les 18:00 h. obren les portes. Es un terreny grandiós, hi ha moltíssimes paradetes (unes 50!) de menjar tex-mex, xurros, crepes, begudes, caramels, fruita, barrets, jaquetes de pell, un camió americà autèntic "truck" ple de botes SENDRA, etc.

A les 20:00 comencen les actuacions. El presentador comenta que com aquest any s'ha mort en Johny Cash, com a homenatge agrairia que cada grup toqui una cançó seva.

THE BLUE GRASS BOOGIEMEN (Pàgina web)
És un grup holandés de bluegrass, toca molt bé. 3 fiddles.

LEE DINWOODIE (Pàgina web)
Cantant canadenc força bo. Country tradicional.

JASON BOLAND & THE STRAGGLERS (Pàgina web)
Texans, primícia a Europa. Veu contundent. Molt bons músics: pedal steel, fiddle. Al final toquen rock (diu que és influència dels seus pares) i canta amb el cigarret i tot! El públic, de moment no està massa animat. No hi ha molta gent.

WAYNE HANCOCK (Pàgina web)
Cantant d'Austin, el Steel guitar és en John Ely (del Mr. Banjo!). Música estil Texas Rockabilly. Aquí a Craponne es veu que té molts seguidors. Per nosaltres, particularment, tenia una veu que no ens acabava de fer el pes.

CROSS CANADIAN RAGWEED (Pàgina web)
Per 1ª vegada a Europa. Van treure el seu primer disc al mes de març als USA i es van posar al nº 5 de les llistes americanes.

També comenta el presentador que porten les mateixes inicials dels Credence (CCR). Són joves i molt rockeros. I el seu "look" no gaire country: tatuatges, piercing, cabells llargs i cap barret. La ultima cançó que toquen és del Neil Young. De country, res de res, és rock dur!. Però sonen molt bé. El concert s'acaba a les 03:00h.


Dissabte 24 de Juliol
Al migdia hi ha concerts en 3 escenaris repartits pel poble. Hi ha molt ambient country, tothom amb barrets i botes, les botigues amb els aparadors decorats, etc.

A les 19:00 comencen els concerts del festival. Això ja està molt més ple de gent.

THE HONKY TONK FARMERS (Pàgina web)
Grup suís de 7 components. Country tradicional: "God bless Texas", etc. Els falta veu.

RANDY ROGERS BAND (Pàgina web)
Texans, tirant a rock, semblants a CCR d'ahir. Mateix fiddle i baix que JASON BOLAND.

KEVIN FOWLER (Pàgina web)
Per 1ª vegada actua a Europa. Molt bó cantant, però està una mica afònic. Diu que hi ha gent de Barcelona, al Redneck Corner! (suposo que algú li ha dit) A mig concert ens fa aixecar les mans a tots per fer una foto, diu que és per la seva web!! A l'hora dels autògrafs és molt simpàtic.

MARTY STUART (Pàgina web)
Artista molt reconegut a Nashville. Canta bé i parla d'en Johny Cash. Amb les seves melenes comentem que s'assembla al personatge del "Sebas" que feia el Josep Corbacho, al programa del Buenafuente!!

THE HILLBILLY BOOGIEMEN (Pàgina web)
Els mateixos músics holandesos del divendres. Bluegrass.

Al migdia tornen a fer concerts per Crapone. Mentres dinem al "Boys Bar" escoltem una banda francesa "The Phoenix Country Band" toquen bastant bé però falla la veu.

GROUNDSPEEED (Pàgina web)
Bluegrass tradicional.

RECKLESS KELLY (Pàgina web)
Banda d'Austin (Tx) Els germans Willy i Cody Braun. Country del bo. Valen la pena! I en Willy és bastant "guaperes".

Mentre estem fent cua a les "Dedicaces" per que ens signin un autògraf, passa en BILLY JOE SHAVER! És un senyor gran molt simpàtic, li fem fotos i li signa el barret a l'Estel. Ja no li caben més autògrafs! Ah! A aquest senyor li falten dos dits de la mà dreta.

JILL KING (Pàgina web)
Diuen que és la nova promesa de Nashville. Té una veu molt potent. Canta 2 cançons de l'estil "Backersfield" com la Heather Myles, però també d'altres de diferents estils. Fins i tot una de gospel. Crec que li falta trobar al seu estil propi.

BILLY JOE SHAVER (Pàgina web)
El presentador diu que els que avui estem aquí sempre ho podrem explicar. És una "llegenda" viva del country, ha fet cançons per l'Elvis, Bob Dylan, etc. Mentre canta, té 5 ampolles d'aigua a l'escenari, perquè fa sol i molta calor. Canta una cançó molt emotiva d'un àliga i un àngel, francament sensacional! No té massa bona veu però com a compositor és genial.

PONTY BONE (Pàgina web)
EL festival s'acaba amb aquest mestre de l'acordió. Toca blue grass, blues texà i "zydeco" de Louisiana.

El festival s'acaba a les 22:00 (teòricament) però la gent es queda fent gresca fins les 12:00 de la nit!."


Després de llegir la crònica, m'han vingut ganes d'anar-hi l'any que vé!

Podeu veure fotos del Festival d'enguany clicant aquí.

Comentaris

Entrades populars