Guns & Butter / Cañones y Mantequilla


Guns & Butter
Font: MusicaActual.com



Unes setmanes enrera vaig estar e-mailejant-me amb la Judy Clericuzio, alma mater dels Cañones y Mantequilla juntament amb en Jack Jamison, i vaig trobar interessant dedicar un missatge a aquest grup pioner de Madrid.

Per aquells de vosaltres que no els conegueu, us explico una mica el què em va dir la Judy sobre el grup.

En Jack Jamison (Alburquerque, New Mexico) i la Judy Clericuzio (Washington D.C.) van arribar a Madrid ara fa 30 anys. Ja llavors van ser els pioners del country a l'Estat, cada setmana al Club Candelario del prestigiós barri de Salamanca de Madrid.

A principis dels setanta, que va ser quan es van conèixer, van guanyar experiència tocant a clubs i teatres, i fins i tot van fer gires patrocinades per l'ambaixada dels USA. Tant és així que l'any 1973 van grabar el seu primer disc, titulat Don't pull my leg, per la discrogràfica CBS-Spain.

Des d'aleshores són més els treballs publicats: Once in a blue moon (Polydor-Spain), “Una noche más” i “File under country” (Lollipop Records). Poca broma perquè d'aquest LP dos temes sonen a pel·íicules com “Rain” (una d'americana) i "No somos nadie" de Jordi Mollà.

La Judy és cantant i en Jack guitarrista, banjo, harmònica i també veu.

Fins i tot han realitzat gires per Europa, en països com ara França, Alemanya, Portugal i Anglaterra. L'any 1991 van representar a Espanya al Festival Country de Londres, actuant ni més ni menys que al mític i tant recordat estadi de Wembley.

Dins de l'Estat, han actuat a Port Aventura, al Parque de Atracciones de Madrid, al Festival de Guitarra Internacional de Cordoba entre altres llocs.

I encara no és tot: també han sortit a diversos programes de televisió: “Sorpresa, Sorpresa" de la Gemio, “Prueba de estrellas” amb en Jesús Vazquez o “Mujer 10” amb l'Osborne (no el toro, el presentador...)

El grup l'acaben de formar una serie de músics, com són: Amable Rodríguez com a Lead guitar, Toni Jarillo, com a Baix i cors, i Pedro Navarro a la bateria.

En fi, per mi eren totalment desconeguts i no he sentit encara cap peça seva, però si més no el currículum és força destacable.

Els estius solen fer gires pel circuit de festes majors de tot l'estat. Complementen l'actuació amb classes bàsiques de line dance.

Si algú de vosaltres està interessat a contractar-los, pot posar-se en contacte amb ells a través del mail jjjam@eresmas.net, del telèfon 91.532.33.94 o del fax 91.523.01.46

Disposen d'un parell de pàgines web per si voleu ampliar una mica la informació: aquesta i aquesta altra.

En aquesta pàgina hi veureu fotografies seves i en aquesta altra podreu sentir un fragment molt breu d'una de les seves cançons.

Comentaris

Entrades populars