CMA Country Music Festival: Fan Fair 2004


Fan Fair 2004
Font: Atlantic Coast Trails



Enguany es celebrarà la primera edició de l'antiga Fan Fair, que després de tres dècades dedicades al Country (des de 1972), passa a dir-se CMA Music Festival. Tindrà lloc a Nashville ente els dies 10 i 13 de Juny. Es preveu que viatgin als Streets of Nashville més de 130.000 persones.

En la primera edició del Festival es va fer el mes d'abril i van intervenir-hi artistes de la talla de Roy Acuff, Loretta Lynn, Tom T. Hall, Freddie Hart, Nat Stuckey, Billy "Crash" Craddock, Ernest Tubb, Del Wood, Wilma Lee and Stoney Cooper i Pee Wee King. Van assistir-hi 5.000 persones!

L'any següent ja es va trasladar al Juny, un mes més càlid i més combinable amb les vacances de la gent. Això va ajudar a doblar la xifra d'assistents fins les 10.000 persones. En podeu llegir la història sencera des d'aquesta pàgina.

Però els darrers temps, l'organització del Festival ha estat força criticada pel caire excessivament comercial que mica en mica ha anat prenent la trobada. Música cada cop més allunyada del country; cantants cada cop més Twains que Myles, per entendre'ns. Jo no hi he estat mai, però potser l'aNNa ens podrà confirmar o desmentir aquesta tendència ja que hi va ser precisament en l'edició de l'any passat. De fet, fins i tot ens va passar unes quantes fotografies que podeu veure a Countrycat Fotografies.

Jutgeu vosaltres mateixos el grau de country alt o baix que tindrà la trobada fent un cop d'ull al cartell provisional d'aquest any: Trace Adkins, Dierks Bentley, Clint Black, Brooks & Dunn, Glen Campbell, Terri Clark, Billy Ray Cyrus, Charlie Daniels, Diamond Rio, Vince Gill, Pat Green, Buddy Jewell, Lonestar, Jo Dee Messina, Montgomery Gentry, LeAnn Rimes, Keith Urban, Clay Walker, Darryl Worley, Wynonna. El podeu consultar des d'aquesta pàgina.

Evidentment no hi intervenen artistes com Heather Myles, George Strait o Dwight Yoakam (entre molts altres). Sorprèn no trobar a la llista Alan Jackson, que sí que hi havia participat en edicions anteriors. Potser s'afegirà a la llista les properes setmanes ja que el programa és provisional.

Els qui siguin a Estats Units per aquestes dates i vulguin fer un cop d'ull a tot plegat poden comprar les seves entrades a través d'aquesta pàgina. Les més cares, 250$, ja estan esgotades!!! En queden de 145$ i 125$.

En fi, crec que deu ser un espectacle veure la Fan Fair: l'ambient, els cantants, l'entorn... però que per disfrutar-ho s'hi ha d'anar amb la mentalitat d'escoltar de tot una mica, tant country com pop. Si s'hi va pensant únicament en clau country, pot ser que et defraudi. Ei, això segons el què he llegit en Fòrums i missatges de correu electrònic.

Per altra banda, s'està organitzant a França la 17ena edició del Festival de Craponne. El cartell sí que serà tot un luxe per les orelles. Més endavant en parlarem des de Countrycat.

El mateix dir del Mr Banjo Country Music Festival, que segons sembla ja té artista confirmada. Segons he llegit a la llista Country Music Fiesta, està pràcticament confirmada l'assistència de Wanda Jackson pel Mr Banjo d'enguany, que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de Juliol a Terrassa.

Comentaris

Entrades populars