Johnny Cash i Alan Jackson brillen a Nashville



Alan Jackson

Font: CMT.com




La nit d'ahir es va caracteritzar pel record emotiu al desaparegut Johnny Cash, que es va endur, a títol pòstum, 3 premis (Millor Àlbum, Millor Single, Millor Vídeo). Els mateixos es va endur Alan Jackson (Entertainer of the Year, Male Vocalist i Vocal Event).

Destacar també la Martina McBride com a Female Vocalist i en Randy Travis per la millor cançó (Three wooden crosses, una passada de cançó). Els habituals Brooks&Dunn van tornar a sucar amb el premi al Duet Vocal. Joe Nichols es va endur el premi al millor debutant i Rascal Flatts al millor grup.


Podeu consultar la llista dels premiats entrant a la pàgina oficial de la CMT.


Un dels punts a destacar de l'entrega de premis va ser el cas de Toby Keith, nominat en 7 categories i que al final se'n va anar a casa amb una ma al davant i l'altra al darrera.

La nit va començar amb Alan Jackson cantant It's five o'clock somewhere, cançó per la que després guanyaria el premi Vocal Event of the Year. Alan Jackson acumula ja 16 premis de la CMA, només superat per Vince Gill amb 18. Precisament Vince Gill va ser un cop més presentador de la gala. D'ell van sortir unes paraules esperançadores en referència a la música country actual: "We’re honky-tonking again". A veure si és veritat...

Ho dic precisament pel conjunt que es va endur el premi al millor grup: Rascal Flatts, que no es caracteritza per fer 100% country precisament. Crec que aquest premi havia de ser per les Dixie Chicks. Però encara és massa recent per segons qui les declaracions contra la guerra i Bush. Penso que això va fer que no s'enduessin un premi al que estaven nominades.

La nit va transcórrer entre 20 actuacions en directe destacadíssimes: Alan Jackson, Dolly Parton, Brooks&Dunn, George Strait, Willie Nelson, Hank Williams Sr, Travis Tritt, Sheryl Crow i Kris Kristofferson entre altres.

En fi, pel què he llegit va ser una nit caracteritzada pel record i homenatge a Johnny Cash, per la proclamació un cop més d'Alan Jackson com a un dels més grans de la música country actual i per la manifestació d'un desig de deixar que el country sigui country. Veurem això últim si és un engany marketinià o és una tendència real.

Us passo uns quants enllaços per saber-ne més:
    · Crònica de la vetllada (Anar-hi).
    · Vídeos dels guanyadors de la nit (Anar-hi).
    · Llista completa de premiats (Anar-hi).
    · Llista de guanyadors d'edicions anteriors (Anar-hi).

Entrades populars