L'Alan Jackson fa anys

Font: CMT

L'acció es situa el 17 d'octubre de 1958 a Newnan, Georgia.

L'Eugene i la Ruth Jackson estan d'enhorabona. Els ha nascut un nen, d'ulls blaus i cabell ros. Just aquell dia uns plors surten en forma de primeres notes d'unes cordes vocals encara per afinar. El petit Alan Eugene Jackson ja ha arribat al món. Ha nascut una estrella... (si fos una pel·lícula ara sonaria musiqueta de fons...)

Avui fa 45 anys que l'Alan es passeja per aquest món. Molts són els detalls de la seva etapa infantil i adolescent però em permetreu fer un salt d'uns quants anys en la seva vida. Més que res per no escriure-li una biografia de franc...

Bé, no va ser fins l'any 1990 que va posicionar-se a primera línia de l'escena country, i d'aquí no s'ha mogut. L'any 1990 era proclamat Top New Male Vocalist of the Year per l'ACM (Academy of Country Music).

Havia arribat a Nashville per fer carrera de compositor lletrista. El seu primer contracte el va tenir d'això precisament amb la companyia d'en Glen Campbell, el 1986.

Però tot i no deixar de composar en cap moment, va començar la carrera d'intèrpret el 27 de febrer de 1990, amb la publicació del seu primer àlbum, Here in the Real World, per Arista Records. Un tros de CD!

Produït per Keith Stegall i Scott Hendricks (amb el primer dels quals encara hi treballa), el CD va arribar a disc d'or aquell mateix any (al 12 de setembre), a disc de platí el 12 de març de 1991 i a doble disc de platí el 10 d'agost de 1994. Fins a 4 singles d'aquest àlbum van arribar al #1 de les llistes (3 d'ells en video). Concretament, Here in the Real World, Wanted, Chasin' that neon rainbow i I'd love you all over again.

Aquest disc va iniciar una carrera meteòrica fins a convertir-se en un dels millors cantants i lletristes de l'escena country actual.

Precisament, un dels mèrits afegits del Sr. Jackson és la seva faceta de compositor. Molts dels temes que interpreta han estat escrits per ell (sol o amb col·laboració).

Sense anar més lluny, l'últim gran èxit seu ha estat la cançó Were were you (when the world stopped turning), una cançó molt dolça i amb fort component sentimental sobre la seva visió dels fets de l'11 de setembre. Sense cap mena de sentiment bèl·lic, Jackson retrata el sentiment del poble americà quan assistia atònit a l'ensorrament de les dues torres i el Pentàgon. Una cançó que pot fer posar la pell de gallina a més d'un si escolta què diu la lletra.

Bé, després del Here in the Real World, l'Alan Jackson ha publicat un total d'11 treballs més, tots ells exitosos. Fins a 2 d'aquests han arribat a aconseguir 5 discos de platí, Don't rock the jukebox i The greatest hits collection.

I fins a 6 discos de platí s'ha endut de moment A lot about livin'. Sense cap mena de dubte, una trajectòria impecable dins la música country.

Personalment, les cançons que més m'agraden de l'Alan Jackson són Dallas, Thank God fot the radio, I don't even know your name, Tall tall trees, Midnight in Montgomery, She's Got The Rhythm (And I Got the Blues), I Only Want You For Christmas (com a tema nadalenc), Livin' On Love, Home, Right On The Money, Drive i Where Were You. I segur que me'n deixo... (Esteu d'acord amb la meva tria? Fòrum Countrycat)

Els que em conegueu sabreu que és un dels meus cantants preferits juntament amb en George Strait. Per això vaig entrar en èxtasi quan em vaig assabentar que tots dos interpretarien un parell de cançons a duo, Murder on Music Row i Designated Drinkers.

Sense cap mena de dubte, els astres es van aliniar en aquests dos temes. Gran country el d'aquestes dues cançons. Molt gran. Hi podem afegir a més a més la crítica/posicionament que mostren en la cançó Murder on Music Row respecte la situació actual de la música country.

El títol de la cançó parla per si mateix:"assassinat al Music Row". La lletra diu entre altres coses que en Hank Williams ja no seria tingut en compte avui en dia si comencés la seva carrera ara (trist pensar-ho però cert malauradament...). En altres paraules ve a dir, igual que la gran Heather Myles, que Nashville ha marxat cap a Hollywood. Podeu consultar la lletra de la cançó clicant aquí.

Les últimes novetats sobre Alan Jackson són que ha col·laborat en un CD conjuntament amb altres artistes titulat A Very Special Acoustic Christmas, que sortirà a la venda el proper 21 d'octubre.

També destacar que el single It's Five O'Clock Somewhere del seu nou àlbum recopilatori, un duet amb Jimmy Buffet, ha estat 8 setmanes a la primera posició de les llistes d'èxits. Al Concurs del Nashville, si us hi vau fixar, en vam poder veure el video mentre el jurat deliberava.

En fi, felicitats al Sr. Jackson pels seus 45 anys tant ben portats! I pel seu bigoti, fet distintiu característic d'aquest cantant. Us imagineu el cataclisme que representaria que se l'afaités? Després del de l'Asnar, el bigoti de l'Alan és el més conegut als USA... ;-P

Dades curioses de l'Alan Jackson (no, no li he fet cap entrevista, les he tret d'internet...):
    · Hobbies: coleccionar cotxes classics, barques i Harley-Davidsons
    · Estat civil: casat amb la Denise el 15 de Desembre de 1979
    · Filles: Mattie Denise (19/6/90) i Alexandra Jane (23/08/93)
    · Feines anteriors: torero (conductor de toros de magatzem...), venedor de cotxes i paleta.
    · Animals domèstics: un gos que es diu Buddy, un gat que es diu Jasper i un ase.
    · Cantants preferits: George Jones, Merle Haggard i Hank Williams
    · Actors preferits: Clint Eastwood i Jodie Foster
    · Color preferit: el blau
    · Barret preferit: Stetson Rancher - Silver Belly
    · Lloc de relax: Golf de Mèxic
    · Cançó preferida: He Stopped Loving Her Today, de George Jones
    · Cançó preferida de les seves: Home

I ja per acabar, algunes curiositats que he trobat sobre l'Alan Jackson a Internet:
    · Punters de mouse amb fotos de l'Alan: Anar-hi
    · Trossos de videos seus: Anar-hi
    · E-cards amb la seva cara: Anar-hi
    · Jocs on-line de l'Alan: Anar-hi
    · Arxius midi: Anar-hi
    · Puzzles amb la cara d'alan jackson: Anar-hi
    · Web d'un tal Alan Jackson, que no és ell! Anar-hi
    · Un altre puzzle de l'Alan: Anar-hi

Per cert, me'n oblidava. Jo també faig anys avui. Uns quants anys, endevineu quants... Ara ja sabeu d'on em ve la falera pel country...

Comentaris

Entrades populars