Johnny Cash: La mort d'un Mite



Johnny Cash


"Our lives, and indeed the entire planet, will forever feel the emptiness of his loss, but his music and the greatness of his spirit will endure"


Johnny Cash (1932 - 2003) va morir el passat 12 de setembre a l'edat de 71 anys, a l'Hospital Baptista de Nashville, TN. La causa, segons Lou Robin (manager de Cash), van ser complicacions derivades de la diabetis que patia, que li van provocar l'aturada cardiorespiratòria.

El maig passat també ens va deixar June Carter, la seva dona durant 35 anys. Són temps difícils per la família Cash i per la música Country en general.

Han estat moltes les reaccions d'estrelles del Country i de la música en general sobre la mort de Cash. A continuació us en concreto algunes (les podeu trobar totes a aquesta pàgina de la CMT):

    · Deana Carter: "He was our Beacon in Black and the Gentle Giant of our most progressive musical generation. We will miss your long, tall shadow. Much love to your family, Johnny".
    · Alan Jackson: "Johnny Cash was a distinct and original voice of American music and can't be replaced".
    · Dwight Yoakam: "I will be forever honored that John allowed me the privilege of his company".
    · Kenny Rogers: "He was, he is, and always will be the epitome of country music. I regret deeply that I have not nurtured a closer personal friendship, but he certainly knew he had my respect".
    · Brad Paisley (l'únic que de moment li ret homenatge a la seva web): "There will never be anyone like him ever again".
    · Dixie Chicks: "It's a sad day in country music today. It's devastating to lose two great country artists in the same year".
    · Bono (U2): "He was more than wise. In a garden full of weeds -- the oak tree".
    · Mick Jagger (The Rolling Stones): "His influence spread over many generations".


El ressó mediàtic a nivell internacional ha estat molt important. A casa nostra, fins i tot m'han comentat que TV3 li va dedicar un petit reportatge al Telenotícies. Suposo que altres cadenes van fer el mateix. Com que he estat fora els 4 dies no us puc informar gaire del ressó mediàtic al nostre país, tret del què he trobat per internet i que us detallo a continuació:

    · Vilaweb (cat)
    · La Malla (cat)
    · Avui (cat)
    · Telenoticies (cat)
    · Sputnik TV (cat)
    · El Mundo (cast)
    · CNN (cast)
    · També el Jambalaya s'ha afegit al record d'en Johnny Cash a través de la seva pàgina web.

Particularment, me'n vaig assabentar a través d'un diari local de Carcasonne (França) aquest cap de setmana de la diada. Aquest diari li dedicava un espai a la portada amb fotografia i tot. Sens dubte, només la mort d'un mite apareix als mitjans de comunicació d'arreu.

Johnny Cash, l'home de negre, havia nascut el 1932 a Arkansas. Després de treballar en camps de cotó i allistar-se a l'exèrcit, Cash va signar amb Sun Label al 1955.

El seu primer gran èxit va ser Doggone Lonesome. Posteriorment arribarien temes com Walk the Line i Ring of Fire entre molts altres.

Al llarg de la seva vida, Cash va obtenir molts premis, entre els quals destaquen Grammy's i un de la MTV, precisament fa un mes, per la cançó Hurt. No el va poder recollir ja que es trobava a l'hospital. A més a més, la cançó Hurt té dues nominacions als premis CMA Awards que s'entregaran al novembre.

Cash era membre ja en vida dels Hall of Fame tant de Country, com de Rock'n'Roll, fet molt destacable i que diu molt del seu estil musical. Un estil propi que ha aconseguit vendre més de 50 milions de discos fins al moment.

Per acabar, m'agradaria recomenar-vos altres enllaços que he trobat a Internet. Si en sabeu d'algun altre, feu-nos-ho saber al Fòrum Countrycat.

    · Reportatge molt complet i molt recomenable de LA Times (amb textos, imatges, arxius sonors i videos). [Entrar-hi]
    · Web Oficial d'en Johnny Cash. [Entrar-hi]
    · Video BBC. [Entrar-hi]
    · Enviar missatges de condol (BBC). [Entrar-hi]
    · USA Today (imatges). [Entrar-hi]
    · Galeria de Fotos (Tennessean). [Entrar-hi]
    · Especial de la CMT. [Entrar-hi]

Comentaris

Entrades populars