Cantant del dia: George Strait

Queda inaugurat oficialment l'apartat cantant del dia, on cada cert temps comentaré aspectes de les biografies d'alguns artistes.

I per començar, un dels mestres actuals, en George Strait. Per què? En primer lloc, perquè és el meu preferit, i en segon perquè precisament avui, 26 d'agost, es celebren 2 aniversaris: el 26 d'agost del 1985 va pujar fins a la primera posició de la llista de singles The Chair, una gran cançó.

El mateix va passat el 26 d'agost de l'any passat, el 2002, amb She'll leave you with a smile. Queda demostrat que aquest bon home és un mite viu del country. Qui si no és capaç de crear #1's des del 1982 al 2002? Ja en van 50, i espera't...

George Harvey Strait va néixer el 18 de maig de 1952 a Poteet, Texas. Es va criar aprop de Pearsall, al ranxo de la seva família. Com veieu, és la història d'un cantant on country no és un adjectiu únicament musical, com altres casos actuals.

Fou dels primers dels cantants contemporanis a dur barret (Resistol, concretament) com a cosa habitual i natural.

Va allistar-se al US Army l'any 1971, el mateix any en què s'havia casat amb Norma, la seva dona encara ara. No sabem si el fet que s'allistés a la marina després de casar-se li va fer gaire gracia a la Norma... Algú s'imagina la discussió que deurien tenir? Acabats de casar i ja fots el camp?!?!?!

En fi, el Sr. Strait va servir a Hawaii una temporada, on va començar a tocar amb quatre companys de files a una banda de l'exèrcit. Va sortir-ne el 1975. Qui sap si el món va perdre un extraordinari General Strait, però el què sabem segur és que va guanyar un regenerador de la música country. Va ser un dels artistes que pels anys 80's va ajudar a tornar la música country al lloc on es mereixia.

Total que, un cop desallistat de la marina, va i crea, al 1975, la Ace in the Hole Band (Banda de l'As a la Màniga, seria més o menys la traducció). La seva dona ja en deuria estar farta: Primer la marina, i ara la música... I jo què?!?!?!?!.

I fins ara, un munt d'èxits, #1's, fama, pel·lícules (Pure Country, el 1992, molt recomenable), fans... i Country, molt de COUNTRY, em majúscules.

Les seves influències són Merle Haggard, Hank Williams, George Jones i... Frank Sinatra! Fins i tot va grabar amb La Veu un sublim Fly me to the moon que només es troba disponible al Strait Out of the Box (recopilatori d'èxits i alguns temes nous com Check Yes or No).

En fi, segur que em deixo moltes coses. Per això us recomano els següents enllaços:

    · Web oficial d'en George Strait [Anar-hi].
    · Biografia de la revista Country Weekly [Anar-hi].
    · Pàgina de George Strait a Amazon.com [Anar-hi].

Si teniu alguna correció a fer o algun enllaç interessant podeu deixar un missatge al Fòrum Countrycat o enviar-me un mail a cowboy_cat@hotmail.com.

Comentaris

Entrades populars