Web sobre country: les noves promeses a Internet

Ja fa uns dies que en Pep (no jo, l'altre) em va donar a conèixer una pàgina molt interessant: http://www.cdbaby.com.

És una botiga de música però independent, allunyada de grans noms ja consagrats. Això és el què la diferencia d'altres com Amazon o Barns&Noble.

I la veritat és que està molt complerta. Ja en portada apareixen una llista de diferents estils musicals i permet anar aprofundint en els diferents subgèneres.

En el cas del Country, permet centrar-se des del Bluegrass fins el Western swing, passant pel Country folk o el Modern Country. En fi, veieu que de contingut no en falta.

En tractar-se de música independent, la majoria dels seus cantants són gent que ara comença. D'aquí el nom de la pàgina, CDBaby. Però això deixa als amants de la bona música una oportunitat de descobrir nous talents abans que alguns d'ells siguin distorsionats per la indústria.

No caldria posar exemples però tots tenim al cap casos com la Faith Hill o la Shania Twain que, amb tots els meus respectes, s'han rendit a les vendes més que al públic que les va posar on són ara.

Tornant a la pàgina, una de les facilitats que dóna, és la cerca de música segons un cantant consagrat. M'explico.

Si escrius, per exemple, George Strait al cercador de la pàgina, als resultats no hi haurà evidentment compacts d'aquest senyor. Però sí que hi haurà un reguitzell de noms que o bé es senten influenciats per ell o bé la seva música és molt semblant. A més et dóna molt informació del cantant i també la opció de sentir les seves cançons.

Els resultats de buscar per George Strait els podeu trobar clicant aquí. Entre tota la llista podeu trobar en Scott Hisey que val molt la pena.

Els resultats de buscar per Alan Jackson els podeu trobar clicant aquí. Entre tota la llista podeu trobar en Keith Norris que també val molt la pena.

Els resultats de buscar per Dwight Yoakam els podeu trobar clicant aquí.

En fi, no els he pogut escoltar a tots. Per això, si teniu alguna recomenació d'un nou diamant en brut, feu-nos-la vosaltres mateixos al Fòrum Countrycat.

Comentaris

Entrades populars