Votacions per la millor cançó a la CMT

Fa uns dies vaig trobar navegant per internet una pàgina de la CMT (Country Music Television) que demanava a la gent que votés d'entre una llista de 100 cançons les seves favorites.

Podeu entrar a la pàgina clicant aquí.

La CMT és com la MTV però en country. Tot el dia emet videoclips, reportatges i programes relacionats amb la música country. Al nostre país no és fàcil agafar-la. Amb els satèl·lits habituals no s'agafa i crec que cap de les plataformes de televisió de pagament ofereix aquest canal.

Em sembla recordar que un cop em van dir que l'únic remei era enfocar la parabòlica cap a no sé quin satèl·lit. En fi, si algú pot veure des de casa seva la CMT ja ens farà saber com carai s'ho ha fet deixant un missatge al Fòrum Countrycat!

Aquesta pàgina que comentem avui presenta una llista amb 100 cançons prèviament escollides per un grup d'experts. Clicant sobre cadascuna de les cançons s'obté informació sobre el tema: any de publicació, una breu història, etc.

Se'n poden arribar a votar fins a 20. L'objectiu de la pàgina és elaborar el Top 100 de la música country que serà presentat el dia 8 de juny en un programa especial de 6 hores de la cadena nord-americana. Veureu que no totes les cançons són d'ara, sino que almenys s'han esmerçat una mica perquè no tot fos new country.

A més a més, la pàgina assegura que les 12 primeres cançons del rànking seran interpretades en directe. Desconec si seran els mateixos cantants originals els qui ho faran. Imagino que no, no crec que en Hank torni per cantar Hey, good looking.

Les meves preferides? Amarillo by morning, Before the next teardrop falls, Forever and ever amen, i fins a 20 que no em posaré a escriure ara.

Per cert, Teki, si encara tens la bona costum de llegir la pàgina sovint, si vols també pots votar Flowers on the wall!

Ah! I per sortir de dubtes he clicat a la cançó per saber-ne l'autor i he de dir que tots teníem part de raó: la original la cantàven el 1.965 els Statler Brothers, però l'any 2.000 la va fer altre cop popular l'Eric Heatherly. Altres artistes que l'han versionat són Chet Baker o Johnny Cash.

Comentaris

Entrades populars