Resultats de l'enquesta setmanal

He de confessar que els lectors de Countrycat sabeu de què parleu. I és que després de posar a prova el vostre coneixement yoakamístic, els resultats de l'enquesta són força satisfactoris: un 81% dels que heu votat heu encertat la resposta, que en Dwight Yoakam va editar el seu primer album l'any 1984.

Concretament, l'àlbum és Guitars, Cadillacs, etc, etc., que l'any 1984 va sortir publicat pel segell independent Oak Label, amb un total de 6 temes. Aquest primer treball va captar l'atenció de fans molt diversos, des de fanàtics del country fins a rockers, passant per fans del rockabilly. Aquest fet va provocar que moltes discogràfiques s'interessessin pel sr. Yoakam.

Finalment, l'any 1985 va signar amb Warner Brothers / Reprise i un any més tard va sortir publicada la versió definitiva de Guitars, Cadillacs, etc, etc. amb quatre noves cançons.

Era l'època d'en John Travolta i els Urban Cowboy i els bojos pel country estaven esperant que aparegués alguna cosa nova que els fes tornar a disfrutar amb el Country.

Fou llavors quan tres passerrells que començaven van reunir esforços: Steve Earle, Randy Travis i el mateix Dwight Yoakam. El seu èxit ha estat destacadíssim: avui en dia, en ple segle XXI, només cal anar a algun Honky-tonk i escoltar-los. Sort en vam tenir d'ells i molts d'altres que van tornar el Country a on es mereixia.

Si voleu saber més sobre la biografia d'aquest bon home, podeu consultar aquesta pàgina que és la què he utilitzat jo (o us pensàveu que sabia tant sobre en Dwight Yoakam?).

Podeu consultar més informació sobre els àlbums d'en Dwight Yoakam entrant a la seva pàgina (un prodigi del disseny, no us perdeu el jukebox que permet escoltar fragments de les seves cançons) o directament entrant a Amazon.

Comentaris

Entrades populars