El Feet, o com deixar el terra ben lluent

Després d'una nova classe de 5è al Bailongu, van quedar a l'ambient certs dubtes. Els espirituals no els tractarem ara. De la resta, un dubte extès era el moviment de peus del Feet.

Jo no sóc ni ballarí, ni cowboy, ni professor de country, però he llegit molt sobre el tema... i a la conclusió que he arribat després de parlar amb gent que el sap ballar és que el Feet no és un ball tant difícil. (Juajuajuajuajua!). Té dues claus: aprendre a caminar de nou i saber la seqüència de moviments.

1. Aprendre a caminar de nou: jo el moviment de peus del Feet el vaig aprendre a fer amb molta pràctica. En estones mortes: fent una cua, esperant que acabés l'impressora,... tots els petits moments són bons per aprendre el moviment de peus. La gent et mira amb compassió i tendresa, però això és lo de menys... Vosaltres a la vostra: punta dreta aixecada + taló esquerra aixecat i cap a la dreta; taló dret aixecat i punta esquerra aixecada i cap a l'esquerra. I molta pràctica.

2. Seqüència de moviments: Aquí hi ha moltes teories. La que a mi em va servir és la que us explicaré ara. El moviment histriònic de peus té 3 posicions:

Posició 1: \/
Posició 2 (a la dreta de la posició 1): /\
Posició 3 (a la dreta de la posició 2): \/

Les tres posicions a terra segueixen el següent esquema: \/ /\ \/

Us heu d'imaginar aquests tres símbols als vostres peus: (1) puntes obertes \/ , (2) puntes tancades /\ i (3) puntes obertes \/.

A partir d'aquí, us heu d'aprendre la seqüència de 16 posicions:
1 - 2 - 3 - 2 - 1 - 2 - 1 - 2 - 3 - 2 - 3 - 2 - 1 - 2 - 3 - 2

O el què és el mateix:
D=cap a la Dreta; E= cap a l'Esquerra
D - D - D - E - E - D - E - D - D - E - D - E - E - D - D - E

Els següents passos són els fàcils i que no mereixen més comentari (que ja m'he enrotllat massa avui).

Els que encara estigueu llegint aquest rotllo patater, i volgueu complementar millor la meva explicació, podeu entrar a la bona pàgina de la Teresa i el Pere perquè hi tenen penjat la descripció de passos del Feet.

Cançons per aquest ball: qualsevol de molt ràpida... :-) Personalment el vaig aprendre amb Against the grain, d'en Garth Brooks. Quan ja es comença a dur bé, és millor fer-lo (és més, les cames ho demanen) amb una cançó encara més ràpida com ara Sin Wagon o Trash Wedding de les grans Dixie Chicks. En fi, vosaltres mateixos, qualsevol ritme desencaixant és bo per fer el Feet.

Si algú es deixa els genolls en l'intent, que ens ho expliqui al Fòrum Countrycat i així riurem tots... :-)

Comentaris

Entrades populars