The Sunny Cowgirls: country australià del bo i millor


L'Albert Priego ens va fer descobrir fa unes setmanes un duet que fa un country espectacular des de fa una pila d'anys. Un parell de noies que aporten un alè fresc que tant de bo algun dia pogués arribar fins al cor de la indústria de la country music a Nashville, TN. No serà senzill. Com a vivència personal, us podem assegurar que a la botiga més emblemàtica de Nashville (la Ernest Tubb Record Shop), no tenien ni idea de qui eren. I això que el seu últim CD el van grabar a la mateix ciutat! En fi, ells s'ho perdren, de totes, totes.

Us parlem de les The Sunny Cowgirls (Web Oficial | Pàgina a Facebook | Canal a Youtube), un duet format per dues germanes australianes (Sophie i Celeste Clabburn) que us deixarà molt bon gust de boca si us agrada la música country reconeixible com a tal. ;-)

A casa nostra s'han creat alguns balls de linedance amb cançons seves. És el cas, ja a l'any 2008, del Six pack, dels Egara 66, que aquell any van presentar-lo al X Concurs del Nashville Country Club (l'any del SAMMY), quedant en 14ena posició. Però també és el cas del Whiskey Wiggle de l'Anna de Girona o del The globebox d'en Chatti The Valley.

El darrer treball publicat de les The Sunny Cowgirls es titula "What we do" i és el cinquè àlbum d'estudi.


Les "germanes country" han transmès a aquest àlbum el seu so més estimat. Han viatjat per tot el seu país per a trobar inspiració per la seva última entrega musical i han capturat l'esperit d'Austràlia per incorporar-lo a les seves cançons.

Escriuen el que viuen, i no demanen perdó per fer-ho. Continuen demostrant a través de la música que els agrada divertir-se, que no se n'avergonyeixen, i que de tot plegat n'escriuen les cançons d'èxit dels seus àlbums.


Han estat reconegudes per les seves cançons sobre la terra en el passat i a "What we do" segueix mostrant un enfocament honest i real a tot això. Ja es tracti de l'agricultura i els personatges australians que els han inspirat, o el conflicte entre l'estil de vida de ciutat o de comarques... elles diuen les coses com són.

Per aquest disc, van gravar la majoria de les cançons a Nashville (USA). La nova experiència va permetre que les dues utilitzessin els millors músics d'estudi disponibles per assegurar els millors resultats possibles.


"What we do" reafirma les Sunny Cowgirls com les veus de la joventut rural d'Austràlia. A partir dels sons i les imatges que apareixen a "Green and gold" i les cançons d'inici de festa com ara "A game" o "All nigher" el CD ofereix temes per tots els gustos.
cançó, és per això que segueixen sent un dels actes de música country més populars a Austràlia.

Comentaris

Entrades populars