Graeme Connors: la carretera menys transitada cap a la música country


El ressò que està tenint el ball "Less travelled" que els Dreamers van presentar i situar al 2on lloc del proppassat concurs del Kansas Country de Mollet del Vallès, hem volgut esbrinar alguna cosa més de la cançó del ball.

Com molts ja sabreu a aquestes alçades, duu per nom "The Road Less Travelled" i la canta en Graeme Connors.


Ieps! Un petit incís... sabíeu que George Strait també va publicar una cançó amb el mateix títol?



Graeme Connors és un cantant de música country australià (poca conya amb el country que es fa a aquell país). El seu estil oscil·la entre la música folk, el pop i el country contemporani.

Hem entrat a la seva pàgina web oficial (http://www.graemeconnors.com) per saber algunes coses més d'ell. A continuació us en fem un resum.

"Les cançons són especials. En qüestió de minuts es pot resumir la teva vida, et fan sentir com a casa, o provocar un record meravellós."

Graeme Connors és algú que escriu aquest tipus de cançons. Com un dels compositors més estimats d'Austràlia, crea històries a l'estil cinematogràfic amb música amb les que podem aferrar-nos; cançons que d'alguna manera donen sentit a la nostra vida, fins i tot quan ho passem magre.

Les cançons de Graeme es belluguen sense esforç a través de gèneres que van des del folk, el pop i country contemporani, sempre aportant el seu estil personal.

Especialment estimat i reconegut per la comunitat d'aficionats a la country music, Graeme mai es va proposar com a meta aquest estil musical, però les seves històries honestes capturen la imaginació dels amants de la música nord-americana per excelència tan còmodament com el públic en general.


A diferència de moltes cançons pop, les cançons de Graeme van a algun lloc i expliquen una història, que sol acabar amb una lliçó de vida, conclusió o resolució.

"Quan començo a escriure una nova cançó, mai se sap molt bé on acabarà", diu el compositor." Sovint tinc un parell d'imatges molt fortes i a partir d'allà vaig fent."


Les cançons de Graeme han donat lloc a una distingida carrera que abasta més de 35 anys i 17 àlbums, a més de parets i lleixes plenes de premis. La llista de premis inclou 14 guitarres d'Or, un premi ARIA, dos premis APRA a la composició de cançons, dos premis American Song Festival, dos premis MO per a actuacions en viu, 12 de Tamworth Premis de l'Associació d'Autors i un prestigiós guardó Songmaker australià. I entre altres reconeixements, el respecte que li té la indústria de la música country d'Austràlia va fer que tingués el seu espai al Passeig de la Fama de Tamworth


Sense vergonya, influenciat per cantautors com Randy Newman, Kris Kristofferson i John Prine, va ser a través de les cançons de Kristofferson que un jove Graeme Connors va aprendre a creure's el què deia i dir el què creia.


Amb només 14 anys, Graeme ja va tenir clar que ell, la seva guitarra i les seves cançons serien companys la resta de la seva vida. El nen nascut a Queensland estimava actuació en directe i ja cantava amb la seva pròpia banda des de ben menut.

En una carrera que abasta gairebé quatre dècades, ha publicat 17 àlbums i ha escrit un catàleg extens i impressionant de cançons per a altres artistes, com John Denver, Jon English i Slim Dusty, així com la seva pròpia obra.

Els temes de les cançons de Graeme arriben per tot arreu.

"Mirant cap enrere en el meu repertori, Austràlia és una part molt important de les meves cançons", diu Graeme. "La majoria de les meves cançons realment reeixides també han tingut una forta connexió australiana."

"Randy Newman i John Prine em va inspirar perquè van escriure sobre les subtileses de la cultura americana, i també volia explorar qui érem, anar una mica més profund que 'Up No Cazaly'. Volia celebrar caràcter australiana sense fer una paròdia".

Graeme assoleix una primerenca fita el 1974, quan ni més ni menys que Kris Kristofferson el va descobrir. El llegendari cantant / compositor nord-americà va quedar tan impressionat amb Graeme que va produir el seu àlbum debut "And When Morning Comes".

Els èxits més destacats a continuació van ser en primer lloc un tema com "Hot Town", un single d'èxit d'English Jon, i en segon lloc esdevenir un compositor favorit del Slim Dusty més tardà, i que va arribar a gravar fins a 12 cançons de Graeme.

Comentaris

Entrades populars